Екзотична Масляна: сім варіантів на сім днів

Екзотична Масляна: сім варіантів на сім днів

Масляна — час готувати млинці! А оскільки триває вона цілих сім днів, варто подумати, як зробити святковий раціон різноманітним і незвичайним!

3 794 0

Для цього пропоную Тобі дізнатися, які млинці готують у різних країнах світу.

1. Про американські панкейки Ти, безперечно, чув — ця страва зараз стала поширеною і навіть модною. Панкейки пишні, ароматні та солодкі. У Штатах і Канаді ними дуже люблять снідати, додаючи арахісове масло чи кленовий сироп.

2. У вишуканій Франції млинці називають крепами. Вони дуже тонкі, а їхня начинка може бути як солодкою, так і рибною чи м'ясною.

3. Особливо ефектний вид крепів — фламбе. Тісто для них готують за стандартним рецептом, а потім на сковорідку кладуть кілька дольок апельсина, додають трохи цукру, шматочок масла, поливають це все коньяком чи ромом — і підпалюють.

4. У скандинавських народів млинець називається «лефса», а печуть його із картоплі, молока і борошна. У Данії його посипають цукром та корицею і їдять із кавою.

5. А ось у Норвегії у лефсу загортають сосиску — і отримують національний хот-дог!

6. Японські млинці називаються «окономіякі». Звучить екзотично, а переклад усе пояснює: слово «окономі» означає «те, що Ти любиш». Їх готують із м'ясом, рибою, капустою, а посипають тонко нарізаним сушеним тунцем.

7. Млинці бегрір, які готують у Марокко, дуже цікаві на вигляд — світлі й пористі. До їхнього складу входить семоліна — інгредієнт, подібний до нашої манної крупи. Смажать марокканські млинці тільки з одного боку, перемащуючи їх соусом із меду й вершкового масла.

Ось такими різноманітними можуть бути млинці. Тож на тиждень Масляної рецептів точно вистачить!

Помітили орфографічну помилку? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Рейтинг

3 794 0

оцінити публікацію

Додатив замітки

Коментарі до: Екзотична Масляна: сім варіантів на сім днів

Щоб залишити коментар   авторизуйтесь

Коментарі:

Немає результатів.