Крачка-інка — пташка з вусами

Крачка-інка — пташка з вусами

Перед Тобою одна з найцікавіших пташок у світі — граціозна крачка-інка. Як Ти вже встиг помітити, цікава вона тим, що має чарівні вуса довжиною близько 5 см.

5 281 0

Крачка-инка

Мешкає сіра красуня на Тихоокеанському узбережжі — від північного Перу до центральної частини Чилі. А зимує у прибережних регіонах від Еквадору до Чилі.

Ти легко впізнаєш її за попелястим забарвленням пір’ячка, яскраво-оранжевим дзьобом і червоними лапками, ну, і звичайно ж, за розкішними білими вусами, закрученими по обидва боки голови.

Крачка-инка

Доросла крачка-інка досягає висоти 39-42 см і важить 190 г. Особливо кумедними є звуки, які видає ця вусата пташка — вони схожі на котяче нявкання.

Крачка-инка

Нині кількість цих пернатих вусанів стрімко зменшується, насамперед через втрату місць гніздування. Всього на планеті залишилось близько 150 тисяч крачок-інок, тож їх можна віднести до зникаючого виду.

Крачка-инка

Найчастіше крачки-інки селяться на скелях, а полюють в холодній, але багатій рибою Перуанській течії. Зазвичай ці хитрі пташки супроводжують морських левів, китів та дельфінів, ловлячи сполохану ними рибу.

Помітили орфографічну помилку? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Рейтинг

5 281 0

оцінити публікацію

Додатив замітки

Коментарі до: Крачка-інка — пташка з вусами

Щоб залишити коментар   авторизуйтесь

Коментарі:

Немає результатів.