Капкейки-овечки

Оригінальне прикрашання для капкейків

У новорічну ніч хочеться поласувати чимось особливим, чи не так? І, звісно ж, вразити цікавою стравою усіх гостей. Оскільки у 2015 році у свої права вступає кумедна пухнаста Вівця, пропоную приготувати капкейки у вигляді саме цієї тваринки!

12 т. 63

Якось я вже показував, що капкейк може бути справжнім витвором мистецтва. Що ж, тепер настав час не тільки дивитися й надихатися, а й самому зробити щось дуже креативне.

Та почати доведеться з основ: нам потрібен простий рецепт кекса. Можеш порадитися з мамою, а можеш приготувати моє улюблене тісто — з какао й шоколадною крихтою. Радо ділюся з тобою усіма тонкощами!

Рецепт капкейків у формі барашків. Фото 1

Інгредієнти:

  • борошно — 300 г;
  • какао — 2 столові ложки;
  • розпушувач тіста — півтори чайні ложки;
  • цукор — 300 г;
  • вершкове масло — 100 г;
  • молоко — 250 г;
  • оцет — 0,5 чайної ложки;
  • яйця — 2 шт.;
  • шоколад — 100 г.

Як готувати:

  • просіяти борошно, какао, розпушувач;
  • до молока додати оцет;
  • розтопити масло;
  • цукор збити з яйцями;
  • молоко з оцтом, цукор з яйцями і розтоплене масло змішати;
  • додати борошно до рідкої суміші;
  • подрібнити шоколад на крихти, вмішати в тісто;
  • покласти тісто у форми для капкейків і помістити у попередньо розігріту духовку;
  • випікати близько 25 хвилин, готовність перевірити зубочисткою — якщо вона виходить із тіста чистою, кексики можна діставати.

Ну, а тепер — найцікавіше: робитимемо зі звичайних собі кексів веселих овечок! Я знайшов цілих два чудових способи прикрашання — Тобі залишається тільки обрати той, що більше припаде до смаку!

Рецепт капкейків у формі барашків. Фото 2

Спосіб 1 — із хрусткими кульками до сніданку

Нам знадобляться:

  • ніжний солодкий сирок;
  • шоколад;
  • арахіс;
  • кульки (сухий сніданок);
  • кольорова солодка посипка.

Рецепт капкейків у формі барашків. Фото 3

Розтопимо шоколад на водяній бані, розкладемо у кавові ложечки й помістимо у морозильну камеру на 10 хвилин.

Рецепт капкейків у формі барашків. Фото 4

Горішки теж вмочимо у розплавлений шоколад — це будуть вушка для овець. Тепер змастимо кожен капкейк солодким сирком і викладемо зверху хрусткі кульки.

Рецепт капкейків у формі барашків. Фото 5

Дістанемо шоколад, опустимо низ ложечок у гарячу воду (це потрібно для того, щоб шоколад легко від них відділився). Тепер сформуємо на капкейках шоколадні мордочки овець. Із кольорової посипки зробимо очі й носики. Ось і все!

Рецепт капкейків у формі барашків. Фото 6

Спосіб 2 — із зефірками маршмеллоу

Нам знадобляться:

  • масляний крем (збита сметана + вершкове масло + цукор);
  • зефірки маршмеллоу (якщо вони надто великі, їх потрібно буде порозрізати);
  • коричневі желейні цукерочки;
  • продовгуваті драже в шоколадній глазурі.

Капкейки-овечки власноруч. Фото 1

Змастимо капкейки масляним кремом і прикріпимо до них міні-зефірки. Замість голови вівці покладемо желейну цукерку. А хвостиками будуть продовгуваті драже в шоколаді!

Капкейки-овечки власноруч. Фото 2

Упевнений, що новорічний стіл, на якому стоятиме така оригінальна страва, залишить неймовірні враження! Смачного!

Помітили орфографічну помилку? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Рейтинг

12 т. 63

оцінити публікацію

Додатив замітки

Коментарі до: Капкейки-овечки

Щоб залишити коментар   авторизуйтесь

Коментарі:

PUSTUNCHIK-avatar

Пустунчик Слоник

Друзі, свої відповіді-коментарі на друге завдання вже не приймаються. Просимо переходити до наступного завдання.
23-12-2014
0955227223-avatar

любомир веремейчук

класний сайт
23-12-2014
nana150178-avatar

Наталья Остаповська

Горішки в шоколаді
22-12-2014
tanya_melnik-avatar

тетяна Мельник

Горіхи в шоколаді.
20-12-2014
smille-avatar

Юлія Майхрович

Горiшки в шоколадi
19-12-2014
Показати попередні(58)