Три чудові ідеї страв на Хелловін
Друзі, вже всі готові до Хелловіну? Костюми зроблені, оформлення вигадане, місце святкування знайдене? Тоді час подумати про меню! Пустунчик розкаже про свої улюблені страви на Хелловін. Може, і вам щось буде до вподоби?
Що ж приготувати у цей особливий день? Існує принаймні два варіанти: або страву з гарбуза, або смакоту у вигляді монстриків, павучків та інших жахливчиків. Хоча навіщо обирати — зробімо і те, і те!
Вечірка з гамбургерами — що може бути краще? А вони, до речі, ще й корисніші за продукцію з фастфуд-ресторанів! Пропоную приготувати гамбургери самостійно — і не прості, а незвичайні.
1. Для початку зробимо котлети: змішаємо фарш, спеції, сіль і яйце до однорідної маси. Сформуємо з них вироби, за діаметром не більші за булочки для гамбургерів. А тепер обсмажимо їх на сковороді — з кожного боку по 6-7 хвилин.
2. Тепер треба розламати кожну булочку на дві частини. Кожну половинку булки змастити кетчупом чи гірчицею, а зверху покласти котлету.
3. Зі шматочків сиру зробити страшні гримаси і покласти їх на котлети.
4. Кілька хвилин у духовці — і гамбургери спеціально для Хелловіну готові!
А як щодо печеного гарбуза?
1. Усе дуже просто і швидко — нарізаємо гарбуз на шматочки або дольки товщиною 2-3 см.
2. Застеляємо деко пергаментним папером і викладаємо на нього гарбуз, злегка змастивши його з обох сторін оливковою олією.
3. Тепер посипаємо шматочки гарбуза сіллю та спеціями.
4. Запікаємо 20-25 хвилин.
Чудова закуска готова! Ця страва може стати й гарніром, якщо подати її до м'яса!
Чудернацькі обличчя можна майструвати не тільки з гарбуза і не тільки для декору, а й з інших овочів на святковий стіл! Пропоную зробити таке з болгарськими перцями!
1. Отже, для початку відварюємо рис.
2. Чистимо і дрібненько нарізаємо цибульку і часник.
3. Обсмажуємо цибулю і часник із м'ясним фаршем. Не забуваємо посолити!
4. Додаємо до фаршу томатну пасту й базилік і продовжуємо смажити на невеликому вогні.
5. Перемішуємо на сковорідці фарш і рис. Вимикаємо вогонь.
6. Болгарські перці миємо, зрізаємо верхівку з плодоніжкою (як кришечку), виймаємо серединку з насінням.
7. Вирізаємо у перців очі й рот.
8. І останній крок — начиняємо наші перці рисом із фаршем і закриваємо «кришечкою»!
Сподіваюся, ці рецепти вас надихнули. Бажаю веселого й апетитного святкування! І, звісно ж, смачного!
Читай также:
Три чудові ідеї страв на Хелловін
Щоб залишити коментар авторизуйтесь
Коментарі: