Рецепт справжнього львівського сирника

Рецепт справжнього львівського сирника

Закрий очі і уяви себе в затишній львівській кав’ярні… Тиха музика, дружня бесіда, аромат свіжозвареної кави і, звісно ж, ніжний смак львівського сирника — що може бути романтичнішим завершенням тижня?

55 т. 3

Якщо душа бажає свята, а до вікенду ще так далеко, потіш себе та рідних ексклюзивним рецептом галицької кухні. Львівський сирник допоможе відчути справжній смак міста Лева, не виходячи з дому.

Вигадала рецепт львівського сирника легендарна українка і талановитий кулінар Дарія Цвєк. З самого дитинства дівчинка записувала рецепти матері та бабусі, а ставши дорослою, почала вигадувати їх сама. Один з її солодких винаходів, львівський сирник, став хітом галицької кухні.

Дарія Цвєк та її кулінарна книга «Солодке печиво».

Спробуймо і ми приготувати легкий та ніжний галицький десерт, що пахне на весь дім та занурює в атмосферу домашнього затишку.

Інгредієнти:

  • домашній сир — 500 г,
  • вершкове масло — 100 г,
  • яйця — 3 шт.,
  • цукор — 150г,
  • варена картопля — 2 шт.,
  • лимонна цедра — 1 ст. л.,
  • розпушувач — 1 ч. л.,
  • родзинки або вишні.

Для глазурі:

  • вершкове масло — 50 г,
  • цукор — 2 ст. л.,
  • вершки — 5 ст. л.,
  • молоко — 2–3 ст. л.,
  • какао — 3 ст. л.

1. Відділи жовтки від білків. Збий жовтки з цукром до світлої тягучої маси.

2. У великій посудині змішай пюре двох варених картоплин, сир та розм’якле масло. Додай цедру лимона та розпушувач. Вилий збиті жовтки та збий міксером до однорідності. На цьому етапі додай родзинки або вишні без кісточок.

5. В окремій посудині до стійкої білої піни збий білки. Не забудь попередньо додати дрібку солі.

6. Збиті білки переклади в посудину з сирною масою та обережно перемішай суміш.

7. Змасти форму невеликою кількістю масла. Застели пергаментом і злегка присип манкою.

8. Виклади сирну масу в форму та постав випікатися за температури 160 °C близько години.

9. А поки наш сирник випікається, приготуємо глазур.

Тут все просто: у невеличкій каструльці змішай какао та цукор, додай вершки, молоко та масло. Постійно помішуючи, тримай суміш на маленькому вогні, аж доки цукор повністю не розтане

10. Коли сирник зарум’яниться, вийми форму з духовки. Переверни сирник на дерев’яну дошку — нехай охолоне, а потім облий шоколадною глазур’ю.

Ріжемо на порції та насолоджуємося справжнім львівським сирником!

Нині існує більше 32 варіацій львівського сирника. Його готують із лимонною або апельсиновою цедрою, маком, кокосовою стружкою, горіхами і навіть яблуками. Проте незмінними лишаються жирний домашній сир, якісне вершкове масло і домашні яйця.

У численних львівських кав’ярнях сирник, приготовлений за рецептом Дарії Цвєк, — найпопулярніший десерт. Завари ароматну каву, спробуй шматочок сирника і відчуєш атмосферу стародавнього Львова.

Читай також:

Помітили орфографічну помилку? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Рейтинг

55 т. 3

оцінити публікацію

Додатив замітки

Рецепт справжнього львівського сирника

Щоб залишити коментар   авторизуйтесь

Коментарі:

AppleSun-avatar

. .

Класній рецепт! Дякую, спробую зробити цей смаколик.
13-03-2017
olyyya-avatar

Оля Лобода

Класненький рецепт, дякую!
22-02-2017
AppleSun-avatar

. .

Оля, мені теж віт сподобався)
13-03-2017