Оригінальний торт "Кавун"
Давно хотів Тебе спитати, чи любиш Ти кавуни? Бо я їх просто обожнюю. А скільки цікавих, смачнючих рецептів існує з кавунами! Один із них я сьогодні приготував спеціально для Тебе. Кавуновий тортик неодмінно сподобається Твоїм рідним та друзям. Щоправда, і попрацювати трошки доведеться, проте, впевнений, мама, або старша сестричка з радістю Тобі допоможуть.
Готовий підкорювати кулінарні вершини? Тоді вперед!
Для приготування кавунового тортика знадобляться такі інгредієнти:
печиво — 300 г,
вершкове масло — 150 г,
м’якоть кавуна — 1,2 кг,
цукор — 1 склянка — 250 мл (по півсклянки на кожен вид желе),
желатин — 15 г для сметанного желе і 40 г для кавунового,
ванілін,
лимонна кислота,
вода кип’ячена, гаряча — 100 мл,
сметана (15%) — 400 г.
1. Розітри печиво за допомогою комбайну або подрібни його на крихти просто в пакеті.
2. Додай розм’якшене масло та заміси тісто. Якщо воно буде кришитися, не хвилюйся — такі особливості тіста. Масло можеш додавати на свій смак, орієнтуйся на фото.
3. Помісти суміш у миску, діаметром близько 18 см, застели її пергаментом, щоб звисали краї. А тепер розмаж тісто по дну та бортах миски, як показано на малюнку.
4. Робимо два види желе.
Спочатку приготуємо сметанне.
— В 100 мл гарячої води розчини 15 г желатину. Дай суміші трошки охолонути та влий її у сметану. Тепер додай півсклянки цукру та ванілін. Розмішуй, доки цукор повністю не розчиниться.
Настав час для другого — кавунового желе.
— Подрібни м’якоть кавуна без кісточок у блендері або соковижималці. За допомогою друшляка відціди 1л соку.
— Підігрій сік, щоб він став гарячим, та розчини в ньому 40 г желатину. Додай півсклянки цукру і дрібку лимонної кислоти.
5. Виливаємо сметанне желе в нашу заготовку. Ставимо в холодильник до повного застигання. Те ж саме робимо з кавуновим желе і знову відправляємо тортик у холодильник.
6. Обережно виймаємо з форми…
7. …та насолоджуємося приємним смаком кожного шматочка.
Оригінальний торт "Кавун"
Щоб залишити коментар авторизуйтесь
Коментарі: