Як готувати сирники під вишневим соусом
Наскільки ж смачними бувають сирники, якими так люблять пригощати своїх онуків наші улюблені бабусі! Їх чарівні руки вмить перетворюють сир і борошно в казково-солодкі дитячі ласощі. Але тепер готувати ці ароматні домашні солодощі зможеш і Ти. Пустунчик приготував для Тебе чудовий рецепт сирників з родзинками у вишневому соусі.
Зі сметаною, медом і варенням, домашні сирники — просто смакота! Чому б не побалувати рідних солоденьким на вихідних? Уяви, як вони здивуються Твоїм кулінарним здібностям! А Ти хитро підморгнеш їм, мовляв, я ще й не таке готувати вмію.
Сьогодні у мене для Тебе простий, але дуже смачний рецепт сирників. Тож гайда на кухню — втілювати солодку картинку сирників у реальність.
Для приготування сирників з родзинками Тобі знадобляться:
- домашній сир — 500 г,
- борошно — 3 столових ложки,
- яйця — 1-2 шт.,
- цукор — 0,5 склянки,
- ванілін — 1-2 г,
- вершкове масло — 60 г,
- родзинки — 150 г,
- сметана, мед, згущене молоко або варення (за бажанням, у якості соусу).
Для приготування вишневого соусу підготуй, будь ласка:
- вишні — 300 г,
- цукор — 50 г,
- крохмаль — 1 столова ложка.
Отже, потрібні інгредієнти вже на столі, а тепер давай дізнаємося, як готувати сирники.
1. Ретельно розімни домашній сир виделкою. Додай чотири ложки цукру, яйце (але якщо сир сухий, краще додати два) і дрібку ваніліну. Перемішай до однорідної консистенції. Спробуй масу. Якщо потрібно, додай цукру або ваніліну і знову гарненько розімни суміш виделкою.
2. Зробив? Добре, йдемо далі. Додай до суміші три столові ложки борошна з гірками. Коли перемішаєш масу, у Тебе повинно вийти сирне тісто. Якщо сир занадто вологий, можна додати ще трохи борошна.
Вікіпедія пише: «Деякі кулінари переконані, що в справжні сирники борошно не додають». Хтозна. Може, так і є. Все залежить від консистенції сиру.
3. На цьому етапі додай до тіста попередньо замочені родзинки або вимиту, обсушену і нарізану вишню. Дуже смачними виходять і сирники з шоколадом (просто додай в сирну масу невеличкі шматочки), курагою, бананами. Простіше кажучи, начинку обирай на свій смак.
Далі я покажу Тобі класичний рецепт сирників, без начинки. Але під час приготування Ти знатимеш, коли потрібно покласти в тісто солоденького :)
4. Посип обробну дошку борошном, виклади тісто.
5. Зроби з тіста своєрідну ковбаску, діаметром шість-сім сантиметрів. Не вимішуй сирну суміш, а просто обсип з усіх боків борошном. Наріж тісто шматочками.
6. Сформуй «котлетки», щедро посип борошном з усіх боків.
7. Залишилося посмажити сирники. Коли вершкове масло повністю розтопиться на сковороді, відразу виклади туди сирники і обсмаж до рум'яної скоринки. Переверни і на середньому вогні смаж до готовності.
Ур-ра! Сирники з родзинками готові підкорювати серця Твоїх близьких.
Але це ще не все! Жоден рецепт сирників не обходиться без приготування соусу. Вибирай його на свій розсуд. Мені, наприклад, дуже подобається вишневий.
Щоб приготувати вишневий соус для сирників, розведи крохмаль в 150 мл води, залиш на 10 хвилин. Вишні поклади в каструлю, налий 200 мл води, додай цукор. Після того, як вишні закиплять, вари їх 1-2 хвилини. Влий воду з крохмалем, перемішай. Зніми каструлю з вогню. Соус готовий.
Почастуй друзів домашніми сирниками з родзинками, і неодмінно передай від мене привіт. Насолоджуйтесь вишуканим смаком дитинства за рецептом свого старого друга Слоника, і нехай Вам буде смачно, адже, як сказала мені одна мила незнайомка: «З Пустунчиком життя стає солодшим!»
Читай також:
Як готувати сирники під вишневим соусом
Щоб залишити коментар авторизуйтесь
Коментарі: