Готуємо суші вдома

Готуємо суші вдома

Часто буває: сидиш Ти такий на кухні, і так чогось хочеться... А чого — і сам не знаєш. Як щодо суші? Дивовижна страва японської кухні принесе аромати Сходу до Тебе додому.

186 т. 0

У Японії приготування суші — справжнє мистецтво, і навчаються йому близько 2,5 років. Але ми ж з Тобою не можемо чекати так довго, адже смачненького хочеться тут і зараз. Тому я підготував для Тебе спрощений рецепт суші. Приготуй цю екзотичну страву на вечерю — і країна, де сходить сонце — у Тебе на кухні!

Простий рецепт суші.

Різновидів японських суші досить багато, але мені найбільше подобаються Макі суші (або роли, або макідзусі). Саме їх ми з Тобою і навчимося сьогодні готувати.

На перший погляд, суші — страва досить складна, але якщо детально вивчити послідовність її приготування, то рецепт суші видасться Тобі простішим, аніж чергова задачка з фізики. Але перш, ніж дізнатися, як готувати суші, потрібно подбати про інгредієнти.

Інгредієнти для приготування суші:

  • рис для суші (1 склянка),
  • водорості норі,
  • рисовий оцет,
  • філе лосося або креветки (в крайньому випадку, крабові палички),
  • сир «Філадельфія»,
  • огірки або авокадо,
  • соєвий соус,
  • вассабі (за бажанням),
  • червона ікра (за бажанням).

Інгредієнти для приготування суші

Ну, і, звичайно ж, Тобі не обійтися без паличок і циновки для скручування ролів.

Готуємо рис

Давай спочатку дізнаємось, як готувати рис для суші.

Для приготування суші використовують спеціальний рис — суші-меші, він більш клейкий, тому ролл краще тримає форму. Але якщо у Тебе такого не знайдеться, використовуй звичайний, круглозернистий.

Гарненько промий рис.

Як готувати рис до суші

Залий рис холодною водою, закип'яти на великому вогні, і одразу ж зроби маленький. Накрий кришкою, доведи до готовності.

Коли рис буде готовий, додай рисовий оцет, перемішай. Нехай рис трохи охолоне.

Як готувати рис до суші - фото 3

Начинка для суші

Спочатку підготуй інгредієнти начинки для суші.

Зроби нарізку огірків, авокадо. Довгими шматочками наріж рибу. Підготуй крабові палички.

Начинка для суші - фото 4

Все! Начинка готова!

Робимо суші

На коврик для суші поклади водорсті норі, гладкою стороною вниз. Мокрими руками щільно уклади рис, відступаючи на 1 і 3 см знизу і з верхнього краю. Розрізати норі не потрібно.

Рецепт суші - фото 4

Посередині рису виклади шар сиру «Філадельфія», попередньо змастивши рис соусом для суші — вассабі (його потрібно зовсім трошки — маленького пакетика більш ніж достатньо).

Як готувати суші, інструкція - фото 5

Зверху поклади два шматочки лосося. Лосось можна замінити креветками, або крабовими паличками.

Рецепт суші, інструкція - фото 6

На червону рибу виклади авокадо. В ідеалі його нарізають довгими смужками, але якщо Тобі жаль вікидати обрізки, можеш викласти дольками. Другий варіант: лосось та огірок.

Як готувати суші, інструкція - фото 7

Починай згортати рол.

Загортаємо суші - фото 8

Намочи верхній край норі водою і сформуй щільний рол.

Суші своїми руками готові - фото 9

Гострим ножем розріж рол на рівні, охайні шматочки. Прикрась суші червоною ікрою. Постав на стіл тарілочку з соєвим соусом. Насолоджуйся екзотичним смаком японської кухні та пропонуй рецепт суші друзям.

Суші готові


Читай також:

Помітили орфографічну помилку? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Рейтинг

186 т. 0

оцінити публікацію

Додатив замітки

Готуємо суші вдома

Щоб залишити коментар   авторизуйтесь

Коментарі:

Немає результатів.