Готуємо суші вдома
Часто буває: сидиш Ти такий на кухні, і так чогось хочеться... А чого — і сам не знаєш. Як щодо суші? Дивовижна страва японської кухні принесе аромати Сходу до Тебе додому.
У Японії приготування суші — справжнє мистецтво, і навчаються йому близько 2,5 років. Але ми ж з Тобою не можемо чекати так довго, адже смачненького хочеться тут і зараз. Тому я підготував для Тебе спрощений рецепт суші. Приготуй цю екзотичну страву на вечерю — і країна, де сходить сонце — у Тебе на кухні!
Різновидів японських суші досить багато, але мені найбільше подобаються Макі суші (або роли, або макідзусі). Саме їх ми з Тобою і навчимося сьогодні готувати.
На перший погляд, суші — страва досить складна, але якщо детально вивчити послідовність її приготування, то рецепт суші видасться Тобі простішим, аніж чергова задачка з фізики. Але перш, ніж дізнатися, як готувати суші, потрібно подбати про інгредієнти.
Інгредієнти для приготування суші:
- рис для суші (1 склянка),
- водорості норі,
- рисовий оцет,
- філе лосося або креветки (в крайньому випадку, крабові палички),
- сир «Філадельфія»,
- огірки або авокадо,
- соєвий соус,
- вассабі (за бажанням),
- червона ікра (за бажанням).
Ну, і, звичайно ж, Тобі не обійтися без паличок і циновки для скручування ролів.
Готуємо рис
Давай спочатку дізнаємось, як готувати рис для суші.
Для приготування суші використовують спеціальний рис — суші-меші, він більш клейкий, тому ролл краще тримає форму. Але якщо у Тебе такого не знайдеться, використовуй звичайний, круглозернистий.
Гарненько промий рис.
Залий рис холодною водою, закип'яти на великому вогні, і одразу ж зроби маленький. Накрий кришкою, доведи до готовності.
Коли рис буде готовий, додай рисовий оцет, перемішай. Нехай рис трохи охолоне.
Начинка для суші
Спочатку підготуй інгредієнти начинки для суші.
Зроби нарізку огірків, авокадо. Довгими шматочками наріж рибу. Підготуй крабові палички.
Все! Начинка готова!
Робимо суші
На коврик для суші поклади водорсті норі, гладкою стороною вниз. Мокрими руками щільно уклади рис, відступаючи на 1 і 3 см знизу і з верхнього краю. Розрізати норі не потрібно.
Посередині рису виклади шар сиру «Філадельфія», попередньо змастивши рис соусом для суші — вассабі (його потрібно зовсім трошки — маленького пакетика більш ніж достатньо).
Зверху поклади два шматочки лосося. Лосось можна замінити креветками, або крабовими паличками.
На червону рибу виклади авокадо. В ідеалі його нарізають довгими смужками, але якщо Тобі жаль вікидати обрізки, можеш викласти дольками. Другий варіант: лосось та огірок.
Починай згортати рол.
Намочи верхній край норі водою і сформуй щільний рол.
Гострим ножем розріж рол на рівні, охайні шматочки. Прикрась суші червоною ікрою. Постав на стіл тарілочку з соєвим соусом. Насолоджуйся екзотичним смаком японської кухні та пропонуй рецепт суші друзям.
Читай також:
Готуємо суші вдома
Щоб залишити коментар авторизуйтесь
Коментарі: