Японський обід школяра
Вперше в Японії «бенто» з'являється в період Камакуа (1185-1333). Бенто - це майстерно викладена їжа в спеціальній коробочці, яку японці завжди беруть із собою, щоб перекусити під час обіду. Зараз бенто, приготоване на заводах, можна знайти в будь-якому японському магазині. Однак дбайливі господині вважають за краще робити їх самостійно.
Японці не втомлюються дивувати світ безмежною любов’ю до краси та досконалості. Навіть звичайний обід у школі, на роботі, чи в дорозі вони перетворюють на справжній мистецький ритуал. А називають його просто — бенто.
Що ж це таке і з чим його їдять?
Бенто — це гарно викладена їжа у спеціальній коробочці, яку японці завжди беруть із собою, щоб перекусити під час обіду.Милі усміхнені личка, яскраві кольори, сміливі поєднання продуктів і неповторний аромат так і манять скуштувати шматочок.
Зазвичай творчий обід японця містить рис з овочами, сирими чи маринованими, рибу або м'ясо.
Краса сервірування на Сході цінується понад усе, тому кожен істинний японець старанно і обережно викладає продукти для свого бенто.
Нині бенто, виготовлене на заводах, можна знайти у будь-якому японському магазині. Проте дбайливі господині воліють робити їх самостійно. У такий незвичайний спосіб вони виражають любов і турботу про близьких та рідних. Японці вважають вміння досконало готувати бенто однією з ознак хорошої дружини/матері.
Вперше в Японії «бенто» з’являється у період Камакуа (1185-1333). Саме тоді широкої популярності набув зварений, а потім висушений рис «хосі-і». Його носили з собою в маленькій сумочці, а при нагоді кидали в окріп та їли вже готову страву. Якщо ж киплячої води не знаходилося, рис їли сухим.
У давнину популярним було «макуно-уті-бенто». Його їли під час антракту (перерви) у театрі.
Перші коробочки для бенто з’являються в період Адзуті-Момояма (1568-1600).
Нині ж можна знайти найрізноманітніші упаковки для бенто: від звичайної пластмасової коробочки до вирізьбленої дерев’яної, ручної роботи.
Креативне бенто японців легко приготуєш і Ти, друже. Продукти можна використовувати найпростіші. Головне — смачні інгредієнти, красива подача і дрібка гарного настрою!
Японський обід школяра
Щоб залишити коментар авторизуйтесь
Коментарі:
Полина Щербак