Печиво миколайчики для найдорожчих
До якого свята діти готуються більш серйозно, аніж до Дня Святого Миколая? Пишуть листи зі своїми побажаннями, розповідають про те, як вели себе протягом року, зважують свої добрі і погані вчинки… А лягаючи спати, кладуть свою подушечку так, аби Святий Миколай легко міг розмістити під ним свій гостинець. І яка ж радість на ранок, коли малеча прокидається, а там, під подушкою, омріяна іграшка, книжечка чи якась смакота!..
Ще одним цікавим звичаєм є випікання традиційного для цього свята печива — миколайчиків. Звичайно, що цим займаються матусі. Вони з любов’ю готують ці солодощі для вас, своїх найрідніших, найдорожчих людей у всьому світі.
Але ж ви любите своїх матусь? Тоді пропоную допомогти їм! Я підшукав гарний рецепт приготування миколайчиків. Все дуже просто, але, звичайно, без допомоги мами або бабусі Тобі не обійтися.)
Які ж продукти Тобі потрібні:
1 яйце
1 столова ложка меду
1 склянка цукру (це якщо Ти великий ласунчик, якщо ні — можна трохи менше)
1 чайна ложка соди, погашеної оцтом
50 г масла «Рудь»
2 склянки борошна
1 ложка олії
2 ложки сметани «Рудь» (за бажанням)
Отож, коли маєш всі інгредієнти, ретельно їх змішай і заміси тісто (зізнаюся, це не легко, тому раджу доручити цю справу мамі, бабусі, а ще краще — татові). Дай йому постояти в холодному місці не менше 1 години.
Візьми качалку і розкатай тісто в один шар товщиною півсантиметра.
Миколайчики, зазвичай, мають форму, подібну до зображення людини (нібито це сам Миколай). Тому подбай про формочки або ж інструмент, яким Ти вирізуватимеш печиво.
Виклади печиво на деко, попередньо змащене олією.
Випікати миколайчики потрібно протягом 5 хвилин в гарячій духовці.
Тепер приступаємо до приготування глазурі. Тобі потрібні:
3 білки
2 склянки цукру-піску
харчові барвники
Збиваючи білки, поступово додавай цукор-пісок. Збити треба приблизно до консистенції сметани. Густота глазурі має неабияке значення: густа швидко засохне, і Ти не зможеш малювати, рідка розтікатиметься і довго засихатиме.
Продумай, скільки кольорів Тобі потрібно. Стільки ж посудинок маєш підготувати і розлити по них глазур. Додай харчові барвники.
Для очей та контурів краще підходить шоколадна глазур. Тому можемо приготувати і її.
2–5 чайних ложок какао
1 склянка цукру
2–4 ложки молока або води
15–20 г масла «Рудь».
Інший спосіб приготування шоколадної глазурі: какао розчини у кількох ложках молока і змішай з глазур’ю з білків та цукру-піску.
А тепер можна приступати і до розпису наших миколайчиків. Підшукай кілька пензликів різної ширини. Розмальовуй шар за шаром, даючи кожному підсохнути, щоб фарби не змазувалися.
Найширшим розмалюй жупанчик, черевички, рукавички, шапочку. Щоб зобразити візерунки, квіточки, зірочки, використовуй тоненький.
Не забудь про вуса, бороду, брови очі, ротик та носик. Не можна уявити миколайчиків і без мішка з подарунками.
Фото з сайту parafia.org.ua
Печиво миколайчики для найдорожчих
Щоб залишити коментар авторизуйтесь
Коментарі:
Дмитро Редчук