Як зробити смачний кекс до свята Різдва
Різдво… Веселі колядки, омріяні подарунки, і розкішні пахощі святкового столу. До пряного запаху різдвяних страв пропоную додати запашний аромат фруктово-горіхового кексу, традиційного європейського десерту найголовнішого свята року.
Ці смачнючі ласощі можна готувати не лише на Різдво, а й просто на вихідних, як частування до чаю.
Для різдвяного кексу Тобі знадобляться:
- — мука (1 склянка),
- — цукор (100 г),
- — вершкове масло (120 г),
- — розпушувач тіста (1 чайна ложка),
- — сіль (1/2 чайної ложки),
- — ванілін (2 г),
- — чорнослив та фініки без кісточок (по 10 штук),
- — цукати: ананас та вишня (по половині склянки),
- — горіхи: фундук, мигдаль, кеш’ю, грецький (1 склянка суміші),
- — 100 г мармеладу,
- — 2 столових ложки бренді.
1. Вершкове масло збий з цукром.
2. Додай яйця і знову збий.
3. Змішай просіяну муку з сіллю та розпушувачем. Всип до суміші та перемішай.
4. Подрібни горіхову суміш ножем. Фініки та чорнослив необхідно розрізати на 4 частини. Відділи половину горіхів та сухих фруктів і додай їх у тісто. Решту відклади.
У бренді додай ванілін, вилий у тісто. Ретельно перемішай.
5. Змаж форму для кексу маслом і обережно виклади тісто.
6. Розігрій духовку до 170 градусів та випікай різдвяний кекс 1 годину 30 хвилин.
Якщо при легкому натисненні на кекс дерев’яною лопаткою, він піднімається назад, вітаю — ідеальний різдвяний десерт готовий! Дай кексу охолонути.
7. Розтопи мармелад з трьома соловими ложками води у мікрохвильовці (замість мармеладу можна використати абрикосовий джем). Помасти половиною суміші кекс та прикраси його цукатами, горіхами та фруктами.
Полий мармеладом. Коли «барвиста шапка» застигне, можеш знову підігріти кекс у печі та подати гарячим.
Приємного аромату Різдва у Твій дім та смачного!
Як зробити смачний кекс до свята Різдва
Щоб залишити коментар авторизуйтесь
Коментарі:
Наталья Остаповська
артур ермак
Наталя Повх
Іра Семчук
Ольга Старик