Екзотична Масляна: сім варіантів на сім днів
Масляна — час готувати млинці! А оскільки триває вона цілих сім днів, варто подумати, як зробити святковий раціон різноманітним і незвичайним!
Для цього пропоную Тобі дізнатися, які млинці готують у різних країнах світу.
1. Про американські панкейки Ти, безперечно, чув — ця страва зараз стала поширеною і навіть модною. Панкейки пишні, ароматні та солодкі. У Штатах і Канаді ними дуже люблять снідати, додаючи арахісове масло чи кленовий сироп.
2. У вишуканій Франції млинці називають крепами. Вони дуже тонкі, а їхня начинка може бути як солодкою, так і рибною чи м'ясною.
3. Особливо ефектний вид крепів — фламбе. Тісто для них готують за стандартним рецептом, а потім на сковорідку кладуть кілька дольок апельсина, додають трохи цукру, шматочок масла, поливають це все коньяком чи ромом — і підпалюють.
4. У скандинавських народів млинець називається «лефса», а печуть його із картоплі, молока і борошна. У Данії його посипають цукром та корицею і їдять із кавою.
5. А ось у Норвегії у лефсу загортають сосиску — і отримують національний хот-дог!
6. Японські млинці називаються «окономіякі». Звучить екзотично, а переклад усе пояснює: слово «окономі» означає «те, що Ти любиш». Їх готують із м'ясом, рибою, капустою, а посипають тонко нарізаним сушеним тунцем.
7. Млинці бегрір, які готують у Марокко, дуже цікаві на вигляд — світлі й пористі. До їхнього складу входить семоліна — інгредієнт, подібний до нашої манної крупи. Смажать марокканські млинці тільки з одного боку, перемащуючи їх соусом із меду й вершкового масла.
Ось такими різноманітними можуть бути млинці. Тож на тиждень Масляної рецептів точно вистачить!
Екзотична Масляна: сім варіантів на сім днів
Щоб залишити коментар авторизуйтесь
Коментарі: