Найсмачніше різдвяне печиво

Найсмачніше різдвяне печиво

Різдво — це не тільки гучні колядки, веселощі та купа подарунків під ялинкою, але й смачні сюрпризи від Пустунчика, і, як результат, небесний аромат із кухні. Цього разу я приберіг для Тебе дещо особливе — рецепт найсмачнішого імбирного печива до Різдва.

29 т. 0

Приготувавши такий десерт до свята, Ти і наїсися досхочу, і ялинку зможеш ним прикрасити. Пам'ятаєш, як наші предки задобрювали духів солодощами на новорічному дереві? А все чому? Тому що не тільки людям, але і вищим силам солодке піднімає настрій =)

Різдвяне печиво рецепт

Для приготування різдвяного печива підготуй, будь ласка:

• 120 г вершкового масла,
• 180 г патоки,
• 120 г коричневого цукру,
• 360 г борошна,
• 1 яйце,
• 1 чайну ложку розпушувача,
• ½ чайної ложки солі,
• 1 чайну ложку кориці,
• 2 чайних ложки імбиру,
• ½ чайної ложки мелених мускатних горіхів.

1. Візьми міксер і збий масло з цукром до кремоподібної консистенції.

Різдвяне печиво. Рецепт фото 1

2. Влий у масу патоку, додай одне яйце.

Різдвяне печиво. Рецепт фото 2

3. Ретельно перемішай суміш і відклади на деякий час.

Різдвяне печиво. Рецепт фото 3

4. Тепер в який-небудь великий посуд просій борошно, додай розпушувач, сіль, горіхи, корицю і гарненько перемішай інгредієнти.

5. Імбир натри на дрібній тертці, додай його в борошно. Перемішай.

Різдвяне печиво. Рецепт фото 4

6. Візьми масляну суміш і починай всипати в неї борошно, приблизно по дві столові ложки. Додав — перемішав, знову додав — знову перемішав.

7. Має вийти досить рідке тісто, але не хвилюйся — коли воно як слід охолоне в холодильнику, то неодмінно стане пружним і буде відмінно розкатуватися.

Отже, формуємо з тіста кульку, загортаємо в харчову плівку і залишаємо в холодильнику години на три.

Різдвяне печиво. Рецепт фото 5

8. Дістань тісто і починай розкатувати до товщини 6 мм. Не забувай змащувати борошном дощечку, качалку і навіть формочки для вирізання імбирного печива.

9. З допомогою формочок або ножа, виріж чоловічків, ялинки, сердечка, зірочки — словом, все, чого душа бажає.

Різдвяне печиво. Рецепт фото 6

10. Збризнувши деко олією, поклади на нього печиво і постав у розігріту до 170 ° С духовку. Випікай 10 хвилин. Слідкуй, щоб пряники не підгоріли!

Різдвяне печиво. Рецепт фото 7

Коли різдвяне печиво охолоне, починається найцікавіше — прикрашання цього чудового десерту.

Різдвяне печиво. Рецепт фото 8

Домашнє печиво — приємне завершення різдвяного сніданку, дружніх посиденьок або вечора в колі сім'ї. Навіть затяті противники солодкого не зможуть відмовитися від цих ласощів, адже майстерно випечене пісочне тісто просто тане в роті.

Різдвяне печиво. Рецепт фото 9

Помітили орфографічну помилку? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Рейтинг

29 т. 0

оцінити публікацію

Додатив замітки

Найсмачніше різдвяне печиво

Щоб залишити коментар   авторизуйтесь

Коментарі:

Немає результатів.