Готуємо біскотті — сухе італійське печиво!
Біскотті — надзвичайно смачне й ароматне італійське печиво з горіхами та цукатами. М-м-м… Те що треба на зимові свята. Нумо випікати гостинці друзям!
Зимові канікули та свята — ідеальна пора для відвідин друзів. Що може бути кращим за чаювання в колі близьких людей, коли в кімнаті сяє ялинка, а за вікном неспішно падає лапатий сніжок? Та з пустими руками йти в гості не прийнято. Якими ж смаколиками почастувати друзів?
Біскотті — традиційний італійський десерт подвійного випікання. Іще гарячий багет розрізають на тоненькі скибочки і ставлять випікатися вдруге для остаточного висушування. Такі хрусткі скибочки можуть зберігатися кілька місяців. Ось чому сухе печиво готували для походів ще за часів Римської імперії.
Стародавні рукописи донині бережуть рецепти печива, схожого на біскотті. І лише в середині ХІХ ст. кондитер з Пратто, італієць Антоніо Маттеї опублікував рецепт, що став «класичним». Класичне біскотті не містить жирів, розпушувачів, дріжджів і має у складі лише один вид горіхів — мигдаль. Але ж наш десерт повинен бути святковим, тому приготуйся експериментувати!
Тобі знадобляться такі інгредієнти:
- 2–3 склянки пшеничного борошна,
- 5 яєць,
- 1 склянка цукру,
- 100 г родзинок,
- 100 г мигдалю,
- 100 г фундука або волоських горіхів,
- сушена журавлина,
- цукати (ківі, лимони тощо),
- по 0,5 ч. л. кориці та імбиру,
- дрібку меленого мускатного горіха.
1. Змішай у мисці родзинки, цукати й журавлину. Залий окропом на 10 хв, аби пом’якшити тверді шматочки. Злий воду та злегка відіжми суміш.
2. Збий у блендері яйця та цукор до утворення щільної піни.
3. Додай корицю, імбир та мускатний горіх. Ще раз збий.
4. Не вимикаючи блендер, додай порціями борошно і приготуй тісто. У такому разі в тісті не буде грудочок.
Готове тісто має нагадувати густий мед: не бути занадто щільним, але й не литися з ложки.
5. Змішай цукати з 1 чайною ложкою борошна — так вони краще з’єднаються з тістом.
6. Додай цукати та горіхи до тіста. Акуратно перемішай лопаткою. Тісто в’язке, тож доведеться попрацювати!
7. Вистели деко пергаментом, посип борошном та виклади тісто у вигляді пирога.
8. Присип багет борошном. Збий одне яйце виделкою та змасти поверхню пирога.
9. Постав багет випікатися у духовку, розігріту до 220 градусів, на 30 хвилин. Пам’ятай про техніку безпеки і слідкуй, щоб багет не підгорів.
10. Готовий багет, ще гарячим, розріж на тонкі скибочки 1,5 см завтовшки. Це краще довірити мамі.
11. Виклади пластинки багета на решітку (не на деко) та залиш в духовці, розігрітій до 260 градусів, на 6–7 хвилин. Переверни і залиш іще на 5 хвилин.
Вийми печиво з духовки та почекай до повного охолодження. Хрустке та ароматне біскотті готове!
Заварюй чай та клич рідних до столу — насолоджуйтесь розкішним смаком італійського печива.
Читай також:
Готуємо біскотті — сухе італійське печиво!
Щоб залишити коментар авторизуйтесь
Коментарі: