Як зробити морозиво пломбір у домашніх умовах?

Як зробити морозиво пломбір у домашніх умовах?

Білий, як сніг, легкий, мов хмаринка, і солодкий, як перше кохання, — звісно ж, це пломбір. Своєю назвою морозиво завдячує французькому місту Пломб’єр-ле-Бен. З’явився вершковий десерт у середині ХІХ століття за часів Наполеона ІІІ, але й досі від одного лиш вигляду пломбіру гурмани втрачають голову.

7 040 1

Усі на світі діти обожнюють морозиво. І знаєш, чому? А тому, що його «не можна». Особливо взимку. Заборона діє магнетично! Ось чому в нашій країні морозиво їдять цілий рік і малюки, і дорослі.

Серед усього розмаїття холодних ласощів пломбір — найсмачніший і, мабуть, найкорисніший. А все тому, що, порівняно зі звичайним вершковим або фруктовим морозивом, у пломбірі лише натуральні інгредієнти та значно більше вершкового масла. Через це пломбір має особливо пружну (масляну) структуру і… є більш калорійним. Тремтіть, стрункі фігури, — перед запаморочливим смаком пломбіру не встоїть ніхто!

Завдяки цільному молоку, свіжим жовткам, вершковому маслу, цукру та іншим натуральним складникам пломбір — це поживні й збалансовані ласощі.

Вважається, що батьківщиною пломбіру є місто Пломб’єр-ле-Бен, що у Франції. В 1847 році подібний крижаний десерт подали до столу Наполеона III, який перебував у місті зі своїм двором. Щоправда, ті ласощі мало нагадували сучасний пломбір, до якого Ти так звик. Прототип справжнього пломбіру з’явився дещо раніше — 1798 року в Парижі. Саме тоді кондитер Тортоні вигадав десерт з перемішаної та замороженої суміші вершків, яєць та цукатів.

Простий рецепт домашнього пломбіру

Відтворити рецепт морозива пломбір у домашніх умовах дуже просто. Запорукою якісного пломбіру є жирні вершки (не менше 30 %), які можна знайти у будь-якому супермаркеті, або вершки, зняті зі свіжого домашнього молока. Сільські молочні продукти якнайкраще підходять для створення пломбіру.

Інгредієнти для приготування морозива пломбір:

  • вершки жирністю 33–35 % — 0,5 л,
  • згущене молоко — 200 г,
  • ванільний цукор — 0,5 ч. л.,
  • молочний шоколад (за бажанням).

1. У глибоку посудину налий охолоджені вершки та збий за допомогою блендера. Розпочни з найменшої кількості обертів, поступово збільшуючи швидкість збивання до максимальної.

Вже за п’ять хвилин маса повинна збільшитись удвічі.

2. Тепер додай до повітряної маси вершків згущене молоко та ванільний цукор. Перемішай до однорідного стану та відклади вінчик.

3. Розклади ніжну вершкову суміш у формочки. Постав на декілька годин у морозильну камеру.

Якихось три години — і спокусливі клубочки пломбіру вже ніжитимуться в крихтах шоколаду, очікуючи, коли Ти нарешті ними поласуєш.

Готуємо смачний вершковий пломбір вдома

Пломбір — скарбниця корисних елементів і, часом, єдиний рятунок для батьків, чиї діти не люблять молока. До складу пломбіру входять кальцій, фосфор, залізо, лактоза, а також вітаміни С, А, В1, В2, Е і близько двадцяти корисних амінокислот. А ще пломбір — джерело білка. Всього 100 г цього морозива забезпечать його добову норму!

Інгредієнти для приготування вершкового пломбіру:

  • молоко — 0,5 склянки,
  • цукор — 100 г,
  • яєчні жовтки — 3 шт.,
  • вершки — 300 мл,
  • ванілін — 0,25 ч. л.,
  • ягоди для прикрашання.

1. Закип’яти молоко. Перелий в окрему посудину та залиши вистигати.

2. Відділи жовтки від білків. Тобі знадобляться лише жовтки. Вилий їх в охолоджене молоко та ретельно перемішай. Додай цукор.

3. Постійно помішуючи, вари молочно-яєчну суміш на водяній бані близько 15 хвилин до загуснення. Не забудь додати ванілін. Залиши суміш на деякий час, поки вона повністю не охолоне.

4. Міксером збий вершки до стійких піків.

5. Влий охолоджену молочну суміш у збиті вершки. Добре перемішай та перелий у контейнер або формочки. Постав на кілька годин до морозильної камери.

Перевага контейнера над маленькими формочками очевидна — у процесі заморозки пломбір час від часу можна буде перемішувати.

6. Прикрась морозиво своїми улюбленими ягідками. Можна пригощати друзів!

Подаючи пломбір до столу, запропонуй гостям різноманітні добавки: подрібнені горішки, мигдаль, варення, свіжі фрукти або натертий шоколад.

Ніжне морозиво пломбір смачно їсти просто так, проте можна використати його і як основу для приготування інших десертів.

Більше солодких рецептів шукай тут:

Помітили орфографічну помилку? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Рейтинг

7 040 1

оцінити публікацію

Додатив замітки

Як зробити морозиво пломбір у домашніх умовах?

Щоб залишити коментар   авторизуйтесь

Коментарі:

AppleSun-avatar

Святослава Крисюкова

♥♥♥ Спасибі за рецепт! Літом спробую зробити це ♥♥♥
13-03-2017