Освіжаючі рецепти домашнього морозива
«Як на серці печаль, Ти сумуєш трошки, Що робить, а заграй На губній гармошці…» Або мерщій на кухню — готувати солоденьке морозиво. Кулькою прохолодної смакоти кого завгодно розрадити можна.
Я відкопав для Тебе рецепти домашнього морозива, що просто-таки дихають холодом. Бр-р-р, те що треба для спекотного літечка.
Фруктово-льодовиковий період
Фруктовий лід обожнюють всі: і малюки, і дорослі. А жарке літо надихає на прохолодні кулінарні шедеври. Тож якщо Тобі від 0 до 126, сміливо починай готувати домашнє морозиво для всієї сім’ї. Ти й незчуєшся, як доведеться бігти за черговою порцією фруктів або ягід.
Інгредієнти:
- Твої улюблені ягоди (наприклад, полуниця та малина) — 600 г,
- цукор — 100 г,
- лимон.
Готуємо!
1. Спочатку помий ягоди та збий у блендері до однорідної консистенції. Пікантного смаку льоду додадуть і фрукти. Як щодо стиглих персиків або слив?
2. Фруктово-ягідну суміш протри через сито. Додай дві-три чайні ложки лимонного соку.
3. Налий у каструлю 40 мл води, додай цукор та звари сироп. Зачекай, доки сироп охолоне, і лише тоді змішай з фруктово-ягідною сумішшю.
4. Розлий масу в формочки та залиш на кілька годин у морозильній камері. Готово!
Банановий рай
А чи відомо Тобі, друже, що деякі історики саме банан вважають райським фруктом, який спокушав Адама і Єву у Старому Завіті? Так це чи ні, а перша письмова згадка про банани з’явилася в V ст. до н. е.
Нині існує понад 300 різновидів цього екзотичного фрукта, і його просто обожнюють малюки. А в поєднанні зі згущеним молоком та домашнім сиром яскраво-жовтий фрукт, схожий на місяць, б’є всі рекорди смакоти!
Інгредієнти:
- натуральний йогурт — 300 мл,
- банани — 3 шт.,
- згущене молоко — 150 мл,
- вершковий сир — 150 г.
Готуємо!
1. Змішай у посудині йогурт, банани, згущене молоко та вершковий сир. Подрібни та збий все у блендері.
2. Переклади суміш у контейнер або формочки для морозива та постав у морозилку.
Через 4 години морозиво готове танути на вустах Твоїх рідних і піднімати настрій.
Домашнє морозиво для гурманів. Пломбір
Виснажлива пробіжка, пляжний волейбол чи велогонка з друзями? А додому взагалі ледве ноги притягнув? Порція ніжного пломбіру вмить приведе Тебе до тями. Не забудь приготувати заздалегідь.
Інгредієнти:
- вершки (33 %) — 1 л,
- ваніль — 1 ч. л.,
- яйця — 8 шт.,
- дрібний цукор — 170 г.
Готуємо!
1. Налий вершки у каструлю з товстим дном. Постійно помішуючи, нагрій їх на маленькому вогні. Додай ваніль. Перемішай.
2. Збий у блендері вісім жовтків та цукор до утворення легкої світлої маси.
3. Тоненькою цівкою влий у збиті жовтки гарячі вершки. Постійно помішуй суміш.
4. Перелий суміш у каструлю та вари на маленькому вогні, доки суміш не загусне.
Увага! Ні в якому разі не кип’яти суміш — морозиво розшарується.
5. Коли маса повністю охолоне, помісти її в морозилку на 7-8 годин. Кожні півгодини збивай морозиво міксером.
Незабутній кавуновий шербет
Піклуєшся про фігуру та героїчно відмовляєшся від калорійних десертів? Тоді наступний рецепт без вершків — саме для Тебе!
Інгредієнти:
- цукор — 100 г,
- м’якоть кавуна — 1 кг,
- мед — 30 мл,
- лимон,
- м’ята — три гілочки.
Готуємо!
1. Приготуй сироп зі 100 г цукру та 70 мл води.
2. Збий у блендері м’якоть кавуна, мед, цедру та сік одного лимона. Додай м’яту і ще раз добре збий суміш.
3. Залий у кавунове пюре сироп та ретельно перемішай.
4. Переклади шербет у контейнер та залиш у морозильній камері на 4-5 годин. Не забудь кожні півгодини перемішувати вміст контейнера — інакше кавунове морозиво перетвориться на лід.
Особливої ніжності шербету додадуть збиті яєчні білки. Їх потрібно додати у кавунову масу протягом другої години заморожування.
Рецепт домашнього морозива «Шоколадний бум»
«Шоколад змусить посміхнутися кожного, навіть банкіра», — стверджував Бенвіль Стокер. А шоколадне морозиво вмить підніме настрій на весь день. Перевіримо? Для всіх ласунчиків та їх рідних я підготував рецепт цих неймовірно смачних ласощів.
Інгредієнти:
- яйця — 4 шт.,
- цукор — 100 г,
- вершки (33 %) — 450 мл,
- какао — 50 г,
- чорний шоколад — 1 плитка.
Готуємо!
1. Відділи жовтки від білків. Чотири яєчні жовтки збий з цукром у блендері до утворення світлої піни.
2. Нагрій вершки та додай до них какао. Ретельно перемішай суміш.
3. Влий у вершкову масу збиті жовтки та 90 мл розтопленого на водяній бані шоколаду.
4. Тримай масу на маленькому вогні, доки цукор повністю не розтане.
5. Коли суміш повністю охолоне, розлий її у формочки та постав у морозилку на 2 години. Якщо охолоджуватимеш морозиво у контейнері, не забудь кожні півгодини перемішувати його, аби суміш не перетворилася на лід.
Смачного!
Читай також:
Освіжаючі рецепти домашнього морозива
Щоб залишити коментар авторизуйтесь
Коментарі: