Освіжаючі рецепти домашнього морозива

Освіжаючі рецепти домашнього морозива

«Як на серці печаль, Ти сумуєш трошки, Що робить, а заграй На губній гармошці…» Або мерщій на кухню — готувати солоденьке морозиво. Кулькою прохолодної смакоти кого завгодно розрадити можна.

11 т. 0

Я відкопав для Тебе рецепти домашнього морозива, що просто-таки дихають холодом. Бр-р-р, те що треба для спекотного літечка.

Фруктово-льодовиковий період

Фруктовий лід обожнюють всі: і малюки, і дорослі. А жарке літо надихає на прохолодні кулінарні шедеври. Тож якщо Тобі від 0 до 126, сміливо починай готувати домашнє морозиво для всієї сім’ї. Ти й незчуєшся, як доведеться бігти за черговою порцією фруктів або ягід.

Інгредієнти:

  • Твої улюблені ягоди (наприклад, полуниця та малина) — 600 г,
  • цукор — 100 г,
  • лимон.

Готуємо!

1. Спочатку помий ягоди та збий у блендері до однорідної консистенції. Пікантного смаку льоду додадуть і фрукти. Як щодо стиглих персиків або слив?

2. Фруктово-ягідну суміш протри через сито. Додай дві-три чайні ложки лимонного соку.

3. Налий у каструлю 40 мл води, додай цукор та звари сироп. Зачекай, доки сироп охолоне, і лише тоді змішай з фруктово-ягідною сумішшю.

4. Розлий масу в формочки та залиш на кілька годин у морозильній камері. Готово!

Освіжаючі рецепти домашнього морозива

Банановий рай

А чи відомо Тобі, друже, що деякі історики саме банан вважають райським фруктом, який спокушав Адама і Єву у Старому Завіті? Так це чи ні, а перша письмова згадка про банани з’явилася в V ст. до н. е.

Нині існує понад 300 різновидів цього екзотичного фрукта, і його просто обожнюють малюки. А в поєднанні зі згущеним молоком та домашнім сиром яскраво-жовтий фрукт, схожий на місяць, б’є всі рекорди смакоти!

Інгредієнти:

  • натуральний йогурт — 300 мл,
  • банани — 3 шт.,
  • згущене молоко — 150 мл,
  • вершковий сир — 150 г.

Готуємо!

1. Змішай у посудині йогурт, банани, згущене молоко та вершковий сир. Подрібни та збий все у блендері.

2. Переклади суміш у контейнер або формочки для морозива та постав у морозилку.

Через 4 години морозиво готове танути на вустах Твоїх рідних і піднімати настрій.

Освіжаючі рецепти домашнього морозива

Домашнє морозиво для гурманів. Пломбір

Виснажлива пробіжка, пляжний волейбол чи велогонка з друзями? А додому взагалі ледве ноги притягнув? Порція ніжного пломбіру вмить приведе Тебе до тями. Не забудь приготувати заздалегідь.

Інгредієнти:

  • вершки (33 %) — 1 л,
  • ваніль — 1 ч. л.,
  • яйця — 8 шт.,
  • дрібний цукор — 170 г.

Готуємо!

1. Налий вершки у каструлю з товстим дном. Постійно помішуючи, нагрій їх на маленькому вогні. Додай ваніль. Перемішай.

2. Збий у блендері вісім жовтків та цукор до утворення легкої світлої маси.

3. Тоненькою цівкою влий у збиті жовтки гарячі вершки. Постійно помішуй суміш.

4. Перелий суміш у каструлю та вари на маленькому вогні, доки суміш не загусне.

Увага! Ні в якому разі не кипяти суміш — морозиво розшарується.

5. Коли маса повністю охолоне, помісти її в морозилку на 7-8 годин. Кожні півгодини збивай морозиво міксером.

Освіжаючі рецепти домашнього морозива

Незабутній кавуновий шербет

Піклуєшся про фігуру та героїчно відмовляєшся від калорійних десертів? Тоді наступний рецепт без вершків — саме для Тебе!

Інгредієнти:

  • цукор — 100 г,
  • м’якоть кавуна — 1 кг,
  • мед — 30 мл,
  • лимон,
  • м’ята — три гілочки.

Готуємо!

1. Приготуй сироп зі 100 г цукру та 70 мл води.

2. Збий у блендері м’якоть кавуна, мед, цедру та сік одного лимона. Додай м’яту і ще раз добре збий суміш.

3. Залий у кавунове пюре сироп та ретельно перемішай.

4. Переклади шербет у контейнер та залиш у морозильній камері на 4-5 годин. Не забудь кожні півгодини перемішувати вміст контейнера — інакше кавунове морозиво перетвориться на лід.

Особливої ніжності шербету додадуть збиті яєчні білки. Їх потрібно додати у кавунову масу протягом другої години заморожування.

Освіжаючі рецепти домашнього морозива

Рецепт домашнього морозива «Шоколадний бум»

«Шоколад змусить посміхнутися кожного, навіть банкіра», — стверджував Бенвіль Стокер. А шоколадне морозиво вмить підніме настрій на весь день. Перевіримо? Для всіх ласунчиків та їх рідних я підготував рецепт цих неймовірно смачних ласощів.

Інгредієнти:

  • яйця — 4 шт.,
  • цукор — 100 г,
  • вершки (33 %) — 450 мл,
  • какао — 50 г,
  • чорний шоколад — 1 плитка.

Готуємо!

1. Відділи жовтки від білків. Чотири яєчні жовтки збий з цукром у блендері до утворення світлої піни.

2. Нагрій вершки та додай до них какао. Ретельно перемішай суміш.

3. Влий у вершкову масу збиті жовтки та 90 мл розтопленого на водяній бані шоколаду.

4. Тримай масу на маленькому вогні, доки цукор повністю не розтане.

5. Коли суміш повністю охолоне, розлий її у формочки та постав у морозилку на 2 години. Якщо охолоджуватимеш морозиво у контейнері, не забудь кожні півгодини перемішувати його, аби суміш не перетворилася на лід.

Освіжаючі рецепти домашнього морозива

Смачного!

Читай також:

Помітили орфографічну помилку? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Рейтинг

11 т. 0

оцінити публікацію

Додатив замітки

Освіжаючі рецепти домашнього морозива

Щоб залишити коментар   авторизуйтесь

Коментарі:

Немає результатів.