Як приготувати брауні з шоколадом та горіхами
Брауні — найулюбленіший десерт кожного американця. Це надзвичайно смачне тістечко з насиченим шоколадним смаком і тягучою консистенцією. В Америці немає жодної господині, яка хоча б раз у житті не готувала брауні. Давай і ми приготуємо частинку Америки!
Історія американського тістечка
Мабуть, не існує десерту, який мав би загадковішу історію появи, ніж брауні. Кому тільки не приписують його рецепт!
За однією з найвідоміших версій, американське тістечко зовсім випадково приготувала неуважна американка зі штату Мен. Одного разу господиня захотіла приготувати шоколадний пиріг для родини. Але щось відволікло її, і жінка забула додати до тіста дріжджі. Бісквіт, звичайно ж, не піднявся. Але домогосподарка не засмутилася і вирішила подати до столу порізаний на квадрати десерт. Він мав дуже насичений колір, тому жінка так і назвала його — брауні, що в перекладі з англійської означає коричневий.
Інша відома легенда розповідає про те, що «творцем» брауні був кухар із Чикаго, з готелю «PalmerHouse». Керувала готелем відома на той час бізнес-леді Берта Палмер. І от одного разу вона замовила кухареві придумати особливу «жіночу» випічку. Завдання було складним, тому що десерт мав обов'язково бути меншим, аніж шматочок торта, більшим, ніж звичайне печиво, і щоб зручно було брати з собою. Але кухар блискуче впорався із завданням: він приготував смачний шоколадний брауні з волоськими горіхами, покритий абрикосовою глазур'ю.
Якими повинні бути справжні брауні?
Рецептів брауні є безліч. І ніхто достеменно не знає, яким же насправді має бути цей десерт.
Американці й досі сперечаються про ідеальні брауні. Одні переконані, що тістечко має бути м'яким, з легкою повітряною консистенцією. Інші — прихильники «щільного» брауні з вологою серединкою.
Оскільки цей десерт може мати різну текстуру (все залежить від рецепта), то й називають його по-різному: тістечко, кекс або ж печивко.
Брауні готують із додаванням різноманітних інгредієнтів: горіхів, карамелі, маршмеллоу, лікеру, кави. Іноді тістечка поливають глазур'ю, але і без неї цей десерт все одно смачний.
Існують навіть такі рецепти, коли основний компонент — шоколад — або не додають зовсім, або ж замінюють на білий шоколад, називаючи такий десерт blondie.
Рецепт брауні з волоськими горіхами
Нумо приготуємо супершоколадний американський десерт із додаванням горіхів. Впевнений, ці брауні не залишать байдужими нікого. Читай рецепт і мерщій на кухню!
Інгредієнти:
- 200 г вершкового масла;
- 180 г цукрової пудри;
- 3 яйця;
- 200 г гіркого шоколаду (вміст какао не менший, ніж 70 %);
- 125 г борошна;
- 2 ст. л. какао-порошку;
- щіпка солі;
- 80 г волоських горіхів.
Вперед!
Крок 1
Беремо невелику тарілку, кладемо вершкове масло і шматочки шоколаду та ставимо на водяну баню. Тарілка при цьому не повинна торкатися води. Чекаємо, доки масло і шоколад не перетворяться в однорідну масу, яку потім потрібно ретельно перемішати.
Крок 2
Яйця збиваємо з цукровою пудрою. Сюди ж додаємо шоколадну масу і перемішуємо. Також додаємо просіяну муку, какао й ванілін і знову перемішуємо.
Крок 3
Горіхи потрібно злегка підсмажити, подрібнити та додати до тіста.
Крок 4
Форму потрібно застелити папером для випікання і вилити туди приготовлену суміш.
Крок 5
Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку. Чекаємо 3040 хвилин. Серединка брауні повинна бути соковитою, тому дуже добре, якщо тістечко буде дещо сирим.
Готовий десерт потрібно порізати на невеликі квадратні шматочки і подати до столу. Чудово смакуватиме з будь-яким напоєм: кавою, чаєм, соком чи молоком.
Читай також:
Як приготувати брауні з шоколадом та горіхами
Щоб залишити коментар авторизуйтесь
Коментарі: