Сирки глазуровані по-домашньому
У холодну пору року іноді так хочеться чогось смачненького. Може морозива? Ні, надто холодне. А ось глазуровані сирки — саме те, що потрібно ;)
Сьогодні приготуємо домашні глазуровані сирки — легкі ласощі, які точно сподобаються Тобі й Твоїм гостям.
Для приготування смачних ласощів Тобі знадобляться такі інгредієнти:
для сиркової маси:
- 250 г сиру 5%;
- 80 г вершкового масла;
- 50 г цукрової пудри (або цукру);
для глазурі:
- 50 г шоколаду;
- 25 г вершкового масла.
Приготування:
Крок 1: Розм'якшене вершкове масло збий з цукровою пудрою до утворення світлого крему, додай сир і змішай все міксером до однорідної маси. Можна використовувати добавки — фруктове варення, свіжі ягоди, печиво, чорнослив, родзинки або горішки.
Крок 2: Змоченими у воді руками сформуй із сирної маси кульки (це будуть цукерки) або ковбаски (шоколадні батончики) і виклади на тарілку, відправ у холодильник на годину або на мороз на 15 хвилин.
Крок 3: Приготуємо глазур. У мисочку поламай шоколад і додай масло, миску постав на каструльку з киплячою водою. Розмішуй шоколад з маслом до однорідної маси.
Крок 4: Охолоджені сирки облий глазур'ю і постав у холодильник, поки не застигне шоколад. Страву можна прикрасити дольками апельсинів, полуницею або обсипати сирки «снігом» — цукровою пудрою.
Смачні й корисні ласощі готові!
Матеріал надано журналом «Ігри та іграшки».
Безліч рецептів смачних страв Ти знайдеш тут.
Сирки глазуровані по-домашньому
Щоб залишити коментар авторизуйтесь
Коментарі: