Найсмачніше різдвяне печиво
Різдво — це не тільки гучні колядки, веселощі та купа подарунків під ялинкою, але й смачні сюрпризи від Пустунчика, і, як результат, небесний аромат із кухні. Цього разу я приберіг для Тебе дещо особливе — рецепт найсмачнішого імбирного печива до Різдва.
Приготувавши такий десерт до свята, Ти і наїсися досхочу, і ялинку зможеш ним прикрасити. Пам'ятаєш, як наші предки задобрювали духів солодощами на новорічному дереві? А все чому? Тому що не тільки людям, але і вищим силам солодке піднімає настрій =)
Для приготування різдвяного печива підготуй, будь ласка:
• 120
г вершкового масла,
• 180
г патоки,
• 120
г коричневого цукру,
• 360
г борошна,
• 1
яйце,
• 1
чайну ложку розпушувача,
• ½
чайної ложки солі,
• 1
чайну ложку кориці,
• 2
чайних ложки імбиру,
• ½
чайної ложки мелених мускатних горіхів.
1. Візьми міксер і збий масло з цукром до кремоподібної консистенції.
2. Влий у масу патоку, додай одне яйце.
3. Ретельно перемішай суміш і відклади на деякий час.
4. Тепер в який-небудь великий посуд просій борошно, додай розпушувач, сіль, горіхи, корицю і гарненько перемішай інгредієнти.
5. Імбир натри на дрібній тертці, додай його в борошно. Перемішай.
6. Візьми масляну суміш і починай всипати в неї борошно, приблизно по дві столові ложки. Додав — перемішав, знову додав — знову перемішав.
7. Має вийти досить рідке тісто, але не хвилюйся — коли воно як слід охолоне в холодильнику, то неодмінно стане пружним і буде відмінно розкатуватися.
Отже, формуємо з тіста кульку, загортаємо в харчову плівку і залишаємо в холодильнику години на три.
8. Дістань тісто і починай розкатувати до товщини 6 мм. Не забувай змащувати борошном дощечку, качалку і навіть формочки для вирізання імбирного печива.
9. З допомогою формочок або ножа, виріж чоловічків, ялинки, сердечка, зірочки — словом, все, чого душа бажає.
10. Збризнувши деко олією, поклади на нього печиво і постав у розігріту до 170 ° С духовку. Випікай 10 хвилин. Слідкуй, щоб пряники не підгоріли!
Коли різдвяне печиво охолоне, починається найцікавіше — прикрашання цього чудового десерту.
Домашнє печиво — приємне завершення різдвяного сніданку, дружніх посиденьок або вечора в колі сім'ї. Навіть затяті противники солодкого не зможуть відмовитися від цих ласощів, адже майстерно випечене пісочне тісто просто тане в роті.
Найсмачніше різдвяне печиво
Щоб залишити коментар авторизуйтесь
Коментарі: