Прості рецепти з листковим тістом
Якщо гості на поріг, а в холодильнику ані крихти, у нагоді стануть прості рецепти десертів з листкового тіста. Мінімум інгредієнтів — максимум смаку та аромату.
Домашні солодощі завжди смакують по-особливому. Все у них: і мамине тепло, і тріскіт палаючих дров у каміні, і ніжні обійми близьких, і солодкі родинні спогади… Давай приготуємо ласощі, від яких пахне хлібом і щастям, і наповнимо ще один день неповторним смаком дитинства.
Солодкі палички з листкового тіста
Проста випічка, що підкорить Твоє серце назавжди. Під хрумкіт солодких паличок з листкового тіста особливо приємно слухати захоплюючі історії з дитинства найрідніших Тобі людей. Ти й не помітиш, як доведеться готувати нову порцію цієї смакоти.
Інгредієнти:
- тісто листкове ТМ «Рудь» — 500 г,
- яйця курячі — 1 шт.,
- кунжут,
- борошно для розкочування тіста.
1. Розморожене тісто дістаємо з упаковки. Рівну поверхню посипаємо невеликою кількістю борошна і викладаємо на неї лист. Розрізаємо на смужки шириною 1 см.
2. Деко для випікання застеляємо пекарським папером, кожну смужку акуратно закручуємо і переносимо на деко. Тісто під час запікання трохи збільшиться, тому викладаємо смужки на деякій відстані одна від одної.
3. Яйце розбиваємо в ємність і збиваємо за допомогою вилки до однорідності. Кухонним пензликом, вмоченим у яйце, змащуємо кожну смужку та посипаємо кунжутом.
4. Запікаємо страву протягом 15-20 хвилин за температури 190 °C.
5. Деко з готовими паличками дістаємо з духовки і залишаємо до повного охолодження.
Смачного!
Корзиночки з листкового тіста
Щось мені підказує, зовсім скоро цей рецепт стане Твоїм улюбленим, і корзиночки зі згущеним молоком не вибуватимуть із Твого столу. Від самого лиш вигляду цих солодощів котиться слинка — настільки вони апетитні!
Інгредієнти:
- тісто листкове ТМ «Рудь» — 500 г,
- яйця курячі — 1 шт.,
- згущене молоко,
- борошно для розкочування тіста.
1. Розморожене тісто дістаємо з упаковки. Рівну поверхню посипаємо невеликою кількістю борошна і викладаємо на неї лист. Вирізаємо кружечки. У половині з них робимо отвори меншого діаметру, вирізаючи своєрідні кільця.
2. Деко для випікання застеляємо пекарським папером. Кружечки переносимо на деко.
3. Яйце розбиваємо в ємність і збиваємо за допомогою вилки до однорідності. Кухонним пензликом, вмоченим у яйце, змащуємо кожен кружечок, зверху кладемо кільце і також змащуємо яйцем.
4. Запікаємо протягом 15-20 хвилин при температурі 190 °C.
5. Деко з готовими паличками дістаємо з духовки і залишаємо, щоб охололи.
6. Кожну корзиночку наповнюємо згущеним молоком.
Ніжні корзинки ідеально смакують з чаєм або какао.
Автор рецептів: Ірина Мазорчук.
Читай також:
Прості рецепти з листковим тістом
Щоб залишити коментар авторизуйтесь
Коментарі: