Глазуроване новорічне печиво в подарунок
Непомітно заглядає у віконце Новий рік, чарівне свято з ароматом хвої та мандаринів. До різнобарвного букету новорічних запахів пропоную додати ще й неземний аромат тільки що випеченого печива. Я підготував для Тебе чудовий рецепт різдвяних солодощів, що так і просяться до рота!
До роботи?
Тобі знадобляться:
- 1 пачка вершкового масла «Рудь»,
- дві-три склянки муки,
- ½ склянки цукру,
- два курячих жовтки,
- чайна ложка розпушувача,
- ¼ чайної ложки лимонної кислоти.
Для розпису печива:
- пісочна пудра,
- білок яйця,
- лимонний сік,
- харчові барвники — для глазурі,
- білий шоколад,
- їстівні сріблясті кульки або інші декоративні прикраси та фігурки.
Готуємо печиво
1. Спочатку зробимо тісто.
Ретельно перемішай муку, розпушувач та лимонну кислоту. Висип усе на велику дошку або в посудину гіркою. Посередині зроби заглиблення та поклади туди жовтки, а потім дрібні шматочки масла.
Тепер гарненько, до однорідної маси, помни руками суміш. У Тебе повинне вийти туге тісто.
Постав тісто на 1-2 години в холодильник. А після цього розкачай його до товщини близько 1 см.
2. За допомогою формочок з тіста зроби зірочки, ялинки, будиночки, сніжинки, чоловічків тощо. Якщо спеціальних формочок не знайшлося, зробити печиво можна за допомогою скляночок, бокалів різних діаметрів, або вирізати різноманітні фігурки ножем.
3. Змаж деко соняшниковою олією без запаху та виклади фігурки.
4. Розігрій духовку до 180 градусів та випікай солодощі 15 хвилин.
5. Коли печиво приготується та охолоне, саме час прикрасити його візерунками. Зізнаюсь, це моє найулюбленіше заняття! Якими будуть Твої фігурки, залежить тільки від Тебе! Варіантів оформлення печива безліч.
Як прикрасити новорічне печиво?
1. На водяній бані розтопи білий шоколад, постійно помішуючи його ложкою. За допомогою кондитерського шприца або мішечка розпиши печиво на свій смак.
2. Для декорування печива можна використати глазур (айсинг). І хоча приготувати глазур дуже просто, з її допомогою можна робити справжні шедеври!
Білок одного сирого яйця змішай з чайною ложкою лимонного соку та 2-ма чашками цукрової пудри. Пудру додавай потроху, щоб глазур набула потрібної консистенції — була не надто густою, але й не текла. За бажанням, додай харчовий барвник.
Візьми кондитерський пакетик (або звичайний) та наповни його глазур’ю.
Легенько натискаючи на мішечок, обведи контури печива. Якщо використовуєш звичайний пакетик, перед натисканням проріж у його куточку малюсіньку дірочку. Дочекайся, поки висохне глазур.
А тепер заповнюємо глазур’ю все печиво. Для цього додай до глазурі кілька крапель молока або лимонного соку, щоб вона стала трішечки рідшою, але не всмоктувалась у печиво. Заповни айсингом усе печиво.
Якщо бажаєш намалювати на печиві ще якийсь візерунок, дочекайся, поки висохне попередній шар глазурі.
Якщо Твоє печиво прикрашатиме кольорова посипка або їстівні кульки, чекати повного висихання глазурі не потрібно.
Розписуючи новорічне печиво, Ти не лише виготовиш прекрасні ласощі, а ще й весело проведеш час. Отож, твори кулінарні шедеври, граючись!:)
Таке незвичайне печиво стане вишуканим доповненням святкового столу та чудовим подаруночком до Нового року.
Читай також:
Глазуроване новорічне печиво в подарунок
Щоб залишити коментар авторизуйтесь
Коментарі: