Прикрашаємо великодню паску
Головною героїнею урочистої великодньої трапези є, звичайно ж, паска. Немов королівна, височіє вона над іншими стравами на столі. А для справжньої королеви — і вбрання необхідно підібрати відповідне.
Сьогодні я розкажу Тобі, як прикрасити великодню паску. Горіхи, льодяники, цукати, шоколад — ці прості та вишукані інгредієнти допоможуть зробити святковий хліб ще смачнішим та апетитнішим.
Глазур. Традиційно і надзвичайно смачно
Інгредієнти:
- цукрова пудра — 100 г,
- 2 білки,
- лимонний сік — 1 чайна ложка,
- кулінарна посипка — 30 г.
1. Відділи білки від жовтків. За допомогою міксера збий білки з лимонним соком.
2. До суміші додай цукрову пудру та продовжуй збивати до утворення густої піни.
3. Верхівку паски змаж глазур’ю. Зачекай, поки глазур трішки підсохне. Прикрась кулінарною посипкою.
Шоколад з горіхами. Неймовірна смакота!
Вишукана прикраса — для справжніх ласунчиків.
Інгредієнти:
- чорний шоколад — 100 г,
- грецькі горіхи — 50 г,
- вершки — 50 мл.
1. Поламай плитку шоколаду на шматочки та розтопи на водяній бані. Додай вершки та ретельно перемішай.
2. Подрібни горіхи.
3. Полий паску шоколадною глазур’ю. Але перед тим переконайся, що хліб повністю охолов. Щедро посип глазур горіхами. Насолоджуйся!
Хрустке безе. Легкий трояндовий подих
А як Тобі ідея прикрасити паску рожевим безе у формі троянд?
Інгредієнти:
- 2 білки,
- цукрова пудра — 200 г,
- лимонний сік — 2 чайні ложки.
1. Візьми 100 г цукрової пудри та збий її з білками до густої піни.
2. На застелене папером для випічки деко за допомогою кулінарного мішечка виклади білкову суміш. Протягом півтори години випікай у духовці за температури 100 °C.
3. Решту пудри змішай з лимонним соком.
4. Дай безе трішки охолонути, прикрась паску.
5. Полий глазур’ю.
Веселка з цукатів
Солодка паска з цукатами — для веселих та життєрадісних.
Інгредієнти:
- 30 г різнокольорових цукатів,
- цукрова пудра — 4 столові ложки,
- лимонний сік — 4 столові ложки.
1. Додай лимонний сік до цукрової пудри. Ретельно перемішай до густого кашоподібного стану.
2. Утвореною глазур’ю полий паску. Зверху посип цукатами.
З прийдешнім святом і… смачного!
Прикрашаємо великодню паску
Щоб залишити коментар авторизуйтесь
Коментарі:
Наталя Цінькевич