Світ морозної смакоти: найцікавіші факти про морозиво!
Морозиво — звичний, але усіма обожнюваний літній смаколик. Гадаєш, що все знаєш? Тоді як щодо морозива з часником, португальського морозива для собак та золотого десерту за 1000 доларів? Здивувало? Тоді занурюйся у світ морозива.
З історії морозива: від сніжно-фруктової суміші до вишуканого пломбіру
Чи знаєш ти, що перше морозиво не було схоже на сучасне? Його виготовляли зі снігу та фруктів. А для того, щоб пригостити Олександра Македонського, влаштовували естафети у гори за снігом. Європу з морозивом познайомив Марко Поло, а ескімо придумав одинадцятирічний Френк Епперсон, забувши на вулиці свій лимонад з паличкою для помішування.
Хочеш дізнатись більше? Тоді скоріше поринай у шестихвилинну морозну мандрівку разом з роликом «Історія морозива: від давнини до сьогодення » від компанії «Рудь».
Таке смачне, таке корисне!
У смакових якостях морозива, напевно, не сумнівається ніхто. Та чи знаєш ти, що морозиво корисне? Воно здатне не тільки підняти настрій, а ще й позитивно впливає на шлунок та підвищує імунітет!
Склад користі
Морозиво — джерело корисних речовин. Воно містить вітаміни:
- А — корисний для імунітету;
- В1 і В2 — необхідні для шлунку та нервової системи;
- Е — для волосся та здоров'я шкіри;
- D — є активним учасником обміну речовин.
До складу морозива також входять кальцій, білки і фосфор. Саме за допомогою цих речовин наші кісточки залишаються міцними, ми стаємо ситими, а нирки і м'язова система працюють злагоджено. Морозиво з натурального молока поживне, тож може чудово втамувати голод і відновити енергію. А плодово-ягідне корисне тим, що виготовляється з натуральних соків та пюре.
Почни свій день… з морозива?
Саме так! Японські вчені рекомендують перед сніданком куштувати декілька ложок морозива. Холодне морозиво допомагає скоріше прокинутись, чудово стимулює роботу мозку та підвищує працездатність!
Ложка радості
Лондонські вчені довели: морозиво поліпшує настрій. Провівши експеримент, вони з'ясували, що достатньо з’їсти одну ложку улюбленого холодного смаколика — і настрій підніметься. Як? Морозиво стимулює вироблення спеціального гормону щастя — серотоніну. Тож не дивно, що стресові ситуації люди «заїдають» морозивом.
І шлунок задоволений!
Йогуртове морозиво найкорисніше для шлунку. Саме воно містить біфідобактерії, які покращують моторику та мікрофлору кишківника, позитивно впливають на імунну систему.
Лікувати горло морозивом?
Для того, щоб загартувати горло і зробити його стійкішим до низьких температур, вчені радять їсти більше морозива. Така профілактика знижує ризик розвитку хвороб горла.
Пломбір з тунцем, або Найдивніші види морозива у світі
Люди полюбляють різні смаки морозива. Інколи вони бувають незвичними. Навіть такими, що можуть шокувати. Цікаво? Тоді вперед: огляд незвичних смаків!
Морозиво з часником
Традиційний десерт, який надзвичайно популярний на Фестивалі часнику в Санта-Круз.
Пивне морозиво
Найбільша радість для любителів пива: морозиво зі смаком медового пива чи темного елю (ірландське пиво).
Морозиво зі смаком копченого лосося
В одному із кафе Нью-Йорка полюбляють експерименти з новими смаками; наприклад, кукурудзяне або зі смаком картопляних чіпсів. Меню незвичних смаків також доповнюєморозиво зі смаком копченого лосося з сиром.
Морозиво «Риба і смажена картопля»
Австралійське кафе «Рибний ринок Кайліс» вирішило потішити усіх любителів риби і смаженої картоплі. Тільки тепер цей смак втілений у морозиві.
Акутак
Акутак — національна страва на Алясці. Це морозиво, зроблене із цукру, ягід, жиру та м’яса.
Морозива багато не буває!
У світі морозива багато нового і незвичного. Далі — цікавинки, про які варто знати.
Найбільше у світі
Хестон Блюменталь — шеф-кухар з Великобританії, який потрапив до Книги рекордів Гіннеса. Саме він створив найбільше у світі морозиво — висотою 4 метри і тонною ваги. На його заморозку пішло більше місяця, але результат вразив всіх! Цікаво, скільки б часу пішло на те, щоб його з'їсти?
Золота смакота
Уяви: неймовірне морозиво, найкращі фрукти, ваніль з Мадагаскару і це все вкрито їстівним золотом. Вражає? Таке морозиво можна скуштувати в одному з ресторанів Нью-Йорка. Однак, одна порція цього вишуканого десерту коштує 1000 доларів.
Mimopet — радість для собак
За статистикою, кожен п’ятий зі ста споживачів дає куштувати морозиво своєму домашньому улюбленцю. Більше не доведеться ділитись своїм морозивом із чотирилапим другом, адже спеціалісти з Португалії створили для собак спеціальне морозиво. Воно не лише не шкодить тваринці, а ще й покращує вигляд шерсті і збагачене вітамінами.
Читай також:
Світ морозної смакоти: найцікавіші факти про морозиво!
Щоб залишити коментар авторизуйтесь
Коментарі: