Розмальовуємо писанку
Сьогодні традиції писанкарства активно відроджуються. З'являється багато справжніх майстрів, які несуть традиції цього давнього українського мистецтва в народ.
Сідаючи за черговий розпис, за створення чергового шедевру, майстри вкладають всю свою щиру українську душу в цю справу. Ти можеш у цьому переконатися! Запрошую на майстер-клас від справжнього майстра писанкарства!
Бажаєш повторити прекрасний розпис майстра своїми руками? Пустунчик підготував для Тебе декілька порад з розмальовування великодніх яєць. Слухай і запам'ятовуй, а краще записуй:
1. Створюючи писанку, Ти будеш працювати з уже звареним яйцем. Щоб під час варіння яйця не тріскалися, дістань їх з холодильника заздалегідь — нехай нагріються до кімнатної температури. Інший спосіб: під час варіння яєць додай ложку солі. Теж допомагає.
2. Для того щоб фарба лягла рівніше, яйце має бути гладеньким.
3. Перед створенням писанки протри яйце оцтом. Шкаралупа очиститься, і, отже, фарби будуть вбиратися краще.
4. Чим довше яйце пролежить у фарбі, тим інтенсивнішим і яскравішим буде колір. Але якщо довго чекати немає часу, щоб колір яйця став більш насиченим, занур його у фарбу і постав у холодильник.
5. Хочеш додати писанці блиску? Протри її соняшниковою олією.
Світлого Великодня, смачних пасок та вишуканих писанок!
Розмальовуємо писанку
Щоб залишити коментар авторизуйтесь
Коментарі: