Літня смакота: рецепти ягідно-фруктових компотів

Літня смакота: рецепти ягідно-фруктових компотів

Як же влітку обійтися без освіжного компоту? Яскравий, солодкий, корисний, цей напій змусить Тебе забути про улюблену «Кока-колу». А головне — підніме настрій, додасть енергії та зарядить бадьорістю на цілий день.

19 т. 0

Літо — це море фруктів і ягід, які корисно їсти просто так або ж готувати з них десерти й варити смачні вітамінні компоти. Раніше цей напій був невід'ємною частиною будь-якої трапези: не даремно ж кажуть, що на обід потрібно їсти: «Перше, друге, третє і компот»!

Компоти варили не лише з ягід і фруктів, але й з овочів, додаючи різні спеції й трави. А щоб таким напоєм можна було смакувати й взимку, господині заготовляли сиропи з цільними плодами й сухофрукти.

Та поки надворі літо — насолоджуймось компотами зі свіжих ягід і фруктів! Я підібрав для тебе рецепти смачних, легких у приготуванні й, головне, корисних напоїв.

Компот «Серпневий поцілунок»

Інгредієнти:

  • 800 г яблук,
  • 400 г слив,
  • 300 г ожини,
  • цукор за смаком.

Як готувати?

1. Яблука, сливи й ожину ретельно вимий та розклади на паперовому рушнику.

2. У каструлю налий 2‒2,5 л води, додай цукор.

3. Яблука наріж на невеликі дольки.

4. Коли вода закипить, обережно вкидаємо сливи. Чекаємо 2 хвилини й додаємо яблука, а ще через хвилинку — ожину. Доводимо компот до кипіння й вимикаємо.

5. Аби компот добре настоявся, накриваємо каструлю кришкою й залишаємо охолоджуватися.

Смачного!

Компот «Дотик літа»

Інгредієнти:

  • 1 кг аґрусу,
  • 0,5 кг червоної смородини,
  • 300 г цукру,
  • 2,5 л води,
  • кілька листочків м'яти (для прикраси),
  • лід для подачі.

Як готувати?

1. Ягоди ретельно перебери й промий холодною водою.

2. Висип ягоди в каструлю, додай воду й цукор і доведи масу до кипіння.

3. Варимо компот протягом 5 хвилин, після чого вимикаємо.

4. Даємо напою настоятися ще близько 40 хвилин. Потім його потрібно процідити.

5. Розливши компот у склянки, додай в кожну кілька кубиків льоду й листочок м'яти.

М-м-м... Ось воно, літо!

Компот «Ягідна симфонія»

Інгредієнти:

  • 800 г малини,
  • 800 г червоної смородини,
  • 300 г цукру,
  • 2,8 л води,
  • лід.

Як готувати?

1. Малину й смородину потрібно перебрати й добре промити холодною водою.

2. Висипаємо ягоди в каструлю, додаємо воду й цукор.

3. Доводимо напій до кипіння й варимо протягом 7 хвилин.

4. Знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою й рушником.

5. Чекаємо, поки компот настоїться, й проціджуємо.

6. Розливаємо в склянки й додаємо кубик льоду.

Нехай смакує!

Компот «Солодке щастя»

Інгредієнти:

  • 200 г червоної смородини,
  • 300 г персиків (вони мають бути спілими й соковитими),
  • 5 ст. л. цукру,
  • 2 л води.

Як готувати?

1. Смородину й персики промиваємо холодною водою.

2. Знімаємо з персиків шкірочку і виймаємо кісточку. Нарізаємо тоненькими шматочками.

3. Тепер потрібно приготувати сироп. Для цього виливаємо в каструлю 2 л холодної кип'яченої води й додаємо цукор. Ставимо на великий вогонь і накриваємо кришкою. Після того, як сироп закипить, чекаємо ще 3 хвилини, аби цукор повністю розчинився.

4. Знімаємо каструлю з вогню, додаємо в сироп смородину й персики. Нариваємо кришкою й настоюємо протягом 3-х годин.

5. Після цього компот потрібно довести до кипіння на великому вогні й варити близько 5 хвилин. Залишаємо напій ще на 1 годину.

Пригощайся!Такий персиково-смородиновий напій неймовірно бадьорить і освіжає.

Компот «Вітамінний бум»

Інгредієнти:

  • 350 г чорниці,
  • 350 г брусниці,
  • 1 ч. л. цедри лимона,
  • 1 ст. л. лимонного соку,
  • 4 ст. л. цукру,
  • 6 ст. води.

Як готувати?

1. Лимон помий і промокни паперовим рушником.

2. Тепер натираємо цедру й вичавлюємо сік.

3. Викладаємо ягоди в миску й миємо під теплою проточною водою.

4. Воду виливаємо в каструлю, додаємо цукор, лимонний сік і цедру. Перемішуємо, ставимо сироп на середній вогонь і накриваємо кришкою.

5. Щойно вода закипить, знімаємо каструлю з вогню, висипаємо ягоди й ставимо компот варитися ще протягом 5‒7 хвилин після закипання.

6. Коли напій буде готовий, залишаємо його охолоджуватися.

7. Подаємо до столу, прикрасивши долькою лимона й листочком м'яти.

Візьми на замітку: хоча б одна порція компоту — це справжній вітамінний бум! Тому мерщій на кухню і вже сьогодні пригости рідних або друзів!

Читай також:

Помітили орфографічну помилку? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Рейтинг

19 т. 0

оцінити публікацію

Додатив замітки

Літня смакота: рецепти ягідно-фруктових компотів

Щоб залишити коментар   авторизуйтесь

Коментарі:

Немає результатів.