Кавунове меню: затримай літо!

Кавунове меню: затримай літо!

Як же у спекотний літній день приємно смакувати шматочком солодкого соковитого кавуна! Але чи готував Ти коли-небудь страви з найбільшої в світі ягоди? Ні? Тоді я з радістю Тебе навчу.

16 т. 0

Іспанська пристрасть: гаспачо з кавуна

Традиційну іспанську страву — гаспачо — вміє готувати кожна господиня цієї країни. Проте рецепт у кожної свій. Сьогодні ця страва має чимало прихильників по всьому світу, а колись — вважалася стравою бідняків.

Гаспачо подають до столу холодним; іспанці іноді навіть додають у суп шматочки коленого льоду. Ще одна особливість гаспачо в тому, що варити його не потрібно, а саме приготування займає не більше 20 хвилин. Ну що, Ти готовий приготувати іспанський делікатес?

Для 2 порцій супу потрібні:

  • м'якоть кавуна — 350 г,
  • помідори — 1 шт.,
  • огірки — 1 шт.,
  • перець болгарський — 1 шт.,
  • петрушка — за смаком,
  • оливкова олія — за смаком,
  • сіль, чорний перець — за смаком.

Нумо готувати!

1. М'якоть кавуна наріж на невеликі шматочки, видаливши всі зернинки.

2. Зніми шкірку з огірка й помідора. Для цього помідор потрібно занурити в кріп на кілька секунд, поки шкірка не лопне, а потім відразу покласти в холодну воду.

3. Овочі переріж навпіл. Частину з них потрібно нарізати на маленькі кубики. Іншу — разом з кавуном і подрібненою петрушкою кладемо в блендер і подрібнюємо. Пюре потрібно посолити й поперчити.

4. Візьми дві склянки й виклади на дно подрібнені овочі. Залий їх пюре та додай трішки оливкової олії.

5.Прикрась гаспачо петрушкою і сміливо клич рідних на частування!

Салат з кавуном та сиром фета

Хто б міг подумати, що солодкий кавун може з легкістю поєднуватися із солоним сиром? Перевір сам!

Нам потрібні:

  • кавун — 1/3 шт.,
  • сир фета — 300 г,
  • лимон — 1 шт.,
  • м'ята — 1 пучок,
  • оливкова олія — за смаком,
  • сіль, перець — за смаком.

Нумо готувати!

1. Очищений від шкірки кавун і сир наріж на невеличкі кубики й висип у глибоку тарілку.

2. Додай подрібнену м'яту.

3. Заправ салат олією та лимонним соком.

4. Посоли й поперчи страву за смаком.

Ось як усе легко!

Кавунове желе: легкий літній десерт

Солоденьким кавунчиком так приємно насолоджуватися в спеку. Але чому б не приготувати з нього легкий десерт, скажімо, желе? Ніжне, легке, прохолодне — Тобі обов'язково сподобається.

Нам потрібні:

  • кавун — 3 кг зі шкіркою;
  • желатин — 20 г;
  • цукор — 1/2 склянки;
  • лимонний сік — 1/4 склянки;
  • рослинна олія.

Нумо готувати!

1. Розріж кавун на шматочки, зніми шкірку й видали з м'якоті насінинки.

2. Поклади кавун у блендер і збий до стану кашки.

3. Проціди отриману суміш через сито. В Тебе має вийти близько трьох склянок соку.

4. Розчини желатин, додавши до нього одну склянку кавунового соку, й залиш настоюватися протягом трьох хвилин.

5. Сік, що залишився, перелий у каструльку й постав на невеликий вогонь.

6. Додай цукор і підігрівай суміш, доки він повністю не розчиниться.

7. Тепер саме час додати желатин і лимонний сік.

8. Форми для желе змасти невеликою кількістю олії й розлий у них сік.

9. Залишаємо десерт у холодильнику на ніч.

10. Коли желе буде готове, виклади його на тарілку й прикрась листочком свіжої м'яти.

А тепер піднімаємо близьким настрій порцією яскравого десерту!

Кавуновий сорбет: літнє задоволення

Сорбет можна приготувати з будь-якого фруктового пюре з додаванням цукрового сиропу. Це ідеальний десерт у спекотний літній день. Запевняю Тебе: рецепт дуже простий!

Нам потрібні:

  • м'якоть кавуна — 6 склянок,
  • цукор — 1/4 склянки,
  • лайм — 1 шт.,
  • сіль — 1/4 ч. л.,
  • згущене молоко — 1/2 склянки.

Нумо готувати!

1. М'якоть кавуна помісти в блендер і збий до стану пюре.

2. Візьми 1 стакан кавунового пюре й вилий у каструльку, додай цукор і цедру лайма.

3. Вари суміш на невеликому вогні доти, доки цукор повністю не розчиниться.

4. Посоли суміш і зніми її з вогню.

5. Вилий у каструльку пюре, що залишилося, й згущене молоко та ретельно перемішай.

6. Отриману суміш перелий у пластиковий контейнер і постав у морозилку. Зачекай 4 години.

7. Дістань десерт з морозилки, розклади у креманки або ж невеликі склянки й сміливо подавай до столу! Заморожений сорбет приємно тягнеться й миттю тане у роті... М-м-м...

Молочно-кавуновий шейк: райська насолода

Пінистий, молочний, ніжно-рожевий — ну як не приготувати такий по-справжньому літній молочно-кауновий шейк! А потрібно для цього всього три інгредієнти, які обов'язково знайдуться в твоєму холодильнику, й дві хвилини вільного часу.

Для приготування шейку потрібні:

  • м'якоть кавуна — 3 склянки,
  • молоко — 1 склянка,
  • цукор — 2 ст. л.

Важливо! Для приготування напою кавун треба попередньо порізати на шматки й заморозити .

Нумо готувати!

1. Три склянки замороженої м'якоті кавуна поклади у блендер, додай молоко й цукор і збий.

2. Перевір шейк на смак і за потреби додай ще цукру.

Ось і все — можна пригощати друзів!

Кавуновий мохіто: охолодись у спеку!

Раніше традиційний безалкогольний мохіто готували лише із соку лайма, содової, м'яти і подрібненого льоду. Сьогодні ж існує більше десятка рецептів цього напою: до нього додають і полуницю, й апельсин, і малину, і персик... Але вкінці літа неможливо не приготувати мохіто з кавуна!

Нам потрібні:

  • м'якоть кавуна — 100 г,
  • напій «Спрайт» — 100 мл,
  • м’ята — 10 листочків (і ще кілька — для оздоблення),
  • лимонний сік — 1 ст. ложка,
  • подрібнений лід.

Нумо готувати!

1. Шматочки кавуна помісти в блендер і збий до пюреподібного стану.

2. М'яту розімни в руках або ж просто міцно стисни й поклади в келих.

3. Додай сік лимона.

4. 3/4 келиха заповни шматочками льоду.

5. Додай кавунове пюре і «Спрайт».

6. Перемішай усі інгредієнти.

Освіжний напій готовий! У спеку — саме те, що треба!

Сподіваюся, Ти вже обрав рецептик і знаєш, чим смачненьким із кавунового меню порадуєш сьогодні рідних!

Читай також:

Помітили орфографічну помилку? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Рейтинг

16 т. 0

оцінити публікацію

Додатив замітки

Кавунове меню: затримай літо!

Щоб залишити коментар   авторизуйтесь

Коментарі:

Немає результатів.