Кавунове меню: затримай літо!
Як же у спекотний літній день приємно смакувати шматочком солодкого соковитого кавуна! Але чи готував Ти коли-небудь страви з найбільшої в світі ягоди? Ні? Тоді я з радістю Тебе навчу.
Іспанська пристрасть: гаспачо з кавуна
Традиційну іспанську страву — гаспачо — вміє готувати кожна господиня цієї країни. Проте рецепт у кожної свій. Сьогодні ця страва має чимало прихильників по всьому світу, а колись — вважалася стравою бідняків.
Гаспачо подають до столу холодним; іспанці іноді навіть додають у суп шматочки коленого льоду. Ще одна особливість гаспачо в тому, що варити його не потрібно, а саме приготування займає не більше 20 хвилин. Ну що, Ти готовий приготувати іспанський делікатес?
Для 2 порцій супу потрібні:
- м'якоть кавуна — 350 г,
- помідори — 1 шт.,
- огірки — 1 шт.,
- перець болгарський — 1 шт.,
- петрушка — за смаком,
- оливкова олія — за смаком,
- сіль, чорний перець — за смаком.
Нумо готувати!
1. М'якоть кавуна наріж на невеликі шматочки, видаливши всі зернинки.
2. Зніми шкірку з огірка й помідора. Для цього помідор потрібно занурити в кріп на кілька секунд, поки шкірка не лопне, а потім відразу покласти в холодну воду.
3. Овочі переріж навпіл. Частину з них потрібно нарізати на маленькі кубики. Іншу — разом з кавуном і подрібненою петрушкою кладемо в блендер і подрібнюємо. Пюре потрібно посолити й поперчити.
4. Візьми дві склянки й виклади на дно подрібнені овочі. Залий їх пюре та додай трішки оливкової олії.
5.Прикрась гаспачо петрушкою і сміливо клич рідних на частування!
Салат з кавуном та сиром фета
Хто б міг подумати, що солодкий кавун може з легкістю поєднуватися із солоним сиром? Перевір сам!
Нам потрібні:
- кавун — 1/3 шт.,
- сир фета — 300 г,
- лимон — 1 шт.,
- м'ята — 1 пучок,
- оливкова олія — за смаком,
- сіль, перець — за смаком.
Нумо готувати!
1. Очищений від шкірки кавун і сир наріж на невеличкі кубики й висип у глибоку тарілку.
2. Додай подрібнену м'яту.
3. Заправ салат олією та лимонним соком.
4. Посоли й поперчи страву за смаком.
Ось як усе легко!
Кавунове желе: легкий літній десерт
Солоденьким кавунчиком так приємно насолоджуватися в спеку. Але чому б не приготувати з нього легкий десерт, скажімо, желе? Ніжне, легке, прохолодне — Тобі обов'язково сподобається.
Нам потрібні:
- кавун — 3 кг зі шкіркою;
- желатин — 20 г;
- цукор — 1/2 склянки;
- лимонний сік — 1/4 склянки;
- рослинна олія.
Нумо готувати!
1. Розріж кавун на шматочки, зніми шкірку й видали з м'якоті насінинки.
2. Поклади кавун у блендер і збий до стану кашки.
3. Проціди отриману суміш через сито. В Тебе має вийти близько трьох склянок соку.
4. Розчини желатин, додавши до нього одну склянку кавунового соку, й залиш настоюватися протягом трьох хвилин.
5. Сік, що залишився, перелий у каструльку й постав на невеликий вогонь.
6. Додай цукор і підігрівай суміш, доки він повністю не розчиниться.
7. Тепер саме час додати желатин і лимонний сік.
8. Форми для желе змасти невеликою кількістю олії й розлий у них сік.
9. Залишаємо десерт у холодильнику на ніч.
10. Коли желе буде готове, виклади його на тарілку й прикрась листочком свіжої м'яти.
А тепер піднімаємо близьким настрій порцією яскравого десерту!
Кавуновий сорбет: літнє задоволення
Сорбет можна приготувати з будь-якого фруктового пюре з додаванням цукрового сиропу. Це ідеальний десерт у спекотний літній день. Запевняю Тебе: рецепт дуже простий!
Нам потрібні:
- м'якоть кавуна — 6 склянок,
- цукор — 1/4 склянки,
- лайм — 1 шт.,
- сіль — 1/4 ч. л.,
- згущене молоко — 1/2 склянки.
Нумо готувати!
1. М'якоть кавуна помісти в блендер і збий до стану пюре.
2. Візьми 1 стакан кавунового пюре й вилий у каструльку, додай цукор і цедру лайма.
3. Вари суміш на невеликому вогні доти, доки цукор повністю не розчиниться.
4. Посоли суміш і зніми її з вогню.
5. Вилий у каструльку пюре, що залишилося, й згущене молоко та ретельно перемішай.
6. Отриману суміш перелий у пластиковий контейнер і постав у морозилку. Зачекай 4 години.
7. Дістань десерт з морозилки, розклади у креманки або ж невеликі склянки й сміливо подавай до столу! Заморожений сорбет приємно тягнеться й миттю тане у роті... М-м-м...
Молочно-кавуновий шейк: райська насолода
Пінистий, молочний, ніжно-рожевий — ну як не приготувати такий по-справжньому літній молочно-кауновий шейк! А потрібно для цього всього три інгредієнти, які обов'язково знайдуться в твоєму холодильнику, й дві хвилини вільного часу.
Для приготування шейку потрібні:
- м'якоть кавуна — 3 склянки,
- молоко — 1 склянка,
- цукор — 2 ст. л.
Важливо! Для приготування напою кавун треба попередньо порізати на шматки й заморозити .
Нумо готувати!
1. Три склянки замороженої м'якоті кавуна поклади у блендер, додай молоко й цукор і збий.
2. Перевір шейк на смак і за потреби додай ще цукру.
Ось і все — можна пригощати друзів!
Кавуновий мохіто: охолодись у спеку!
Раніше традиційний безалкогольний мохіто готували лише із соку лайма, содової, м'яти і подрібненого льоду. Сьогодні ж існує більше десятка рецептів цього напою: до нього додають і полуницю, й апельсин, і малину, і персик... Але вкінці літа неможливо не приготувати мохіто з кавуна!
Нам потрібні:
- м'якоть кавуна — 100 г,
- напій «Спрайт» — 100 мл,
- м’ята — 10 листочків (і ще кілька — для оздоблення),
- лимонний сік — 1 ст. ложка,
- подрібнений лід.
Нумо готувати!
1. Шматочки кавуна помісти в блендер і збий до пюреподібного стану.
2. М'яту розімни в руках або ж просто міцно стисни й поклади в келих.
3. Додай сік лимона.
4. 3/4 келиха заповни шматочками льоду.
5. Додай кавунове пюре і «Спрайт».
6. Перемішай усі інгредієнти.
Освіжний напій готовий! У спеку — саме те, що треба!
Сподіваюся, Ти вже обрав рецептик і знаєш, чим смачненьким із кавунового меню порадуєш сьогодні рідних!
Читай також:
Кавунове меню: затримай літо!
Щоб залишити коментар авторизуйтесь
Коментарі: