Оригінальне прикрашання капкейки-овечки
У новорічну ніч хочеться поласувати чимось особливим, чи не так? І, звісно ж, вразити цікавою стравою усіх гостей. Оскільки у 2015 році у свої права вступає кумедна пухнаста Вівця, пропоную приготувати капкейки у вигляді саме цієї тваринки!
Якось я вже показував, що капкейк може бути справжнім витвором мистецтва. Що ж, тепер настав час не тільки дивитися й надихатися, а й самому зробити щось дуже креативне.
Та почати доведеться з основ: нам потрібен простий рецепт кекса. Можеш порадитися з мамою, а можеш приготувати моє улюблене тісто — з какао й шоколадною крихтою. Радо ділюся з тобою усіма тонкощами!
Інгредієнти:
- борошно — 300 г;
- какао — 2 столові ложки;
- розпушувач тіста — півтори чайні ложки;
- цукор — 300 г;
- вершкове масло — 100 г;
- молоко — 250 г;
- оцет — 0,5 чайної ложки;
- яйця — 2 шт.;
- шоколад — 100 г.
Як готувати:
- просіяти борошно, какао, розпушувач;
- до молока додати оцет;
- розтопити масло;
- цукор збити з яйцями;
- молоко з оцтом, цукор з яйцями і розтоплене масло змішати;
- додати борошно до рідкої суміші;
- подрібнити шоколад на крихти, вмішати в тісто;
- покласти тісто у форми для капкейків і помістити у попередньо розігріту духовку;
- випікати близько 25 хвилин, готовність перевірити зубочисткою — якщо вона виходить із тіста чистою, кексики можна діставати.
Ну, а тепер — найцікавіше: робитимемо зі звичайних собі кексів веселих овечок! Я знайшов цілих два чудових способи прикрашання — Тобі залишається тільки обрати той, що більше припаде до смаку!
Спосіб 1 — із хрусткими кульками до сніданку
Нам знадобляться:
- ніжний солодкий сирок;
- шоколад;
- арахіс;
- кульки (сухий сніданок);
- кольорова солодка посипка.
Розтопимо шоколад на водяній бані, розкладемо у кавові ложечки й помістимо у морозильну камеру на 10 хвилин.
Горішки теж вмочимо у розплавлений шоколад — це будуть вушка для овець. Тепер змастимо кожен капкейк солодким сирком і викладемо зверху хрусткі кульки.
Дістанемо шоколад, опустимо низ ложечок у гарячу воду (це потрібно для того, щоб шоколад легко від них відділився). Тепер сформуємо на капкейках шоколадні мордочки овець. Із кольорової посипки зробимо очі й носики. Ось і все!
Спосіб 2 — із зефірками маршмеллоу
Нам знадобляться:
- масляний крем (збита сметана + вершкове масло + цукор);
- зефірки маршмеллоу (якщо вони надто великі, їх потрібно буде порозрізати);
- коричневі желейні цукерочки;
- продовгуваті драже в шоколадній глазурі.
Змастимо капкейки масляним кремом і прикріпимо до них міні-зефірки. Замість голови вівці покладемо желейну цукерку. А хвостиками будуть продовгуваті драже в шоколаді!
Упевнений, що новорічний стіл, на якому стоятиме така оригінальна страва, залишить неймовірні враження! Смачного!
Оригінальне прикрашання капкейки-овечки
Щоб залишити коментар авторизуйтесь
Коментарі:
Пустунчик Слоник
любомир веремейчук
Наталья Остаповська
Тетяна Мельник
Юлія Майхрович