Вітамінні салатні заправки

Вітамінні заправки для салатів

Улюблений салат буде вдвічі смачнішим, якщо заправити його оригінальним вітамінним соусом. Скажемо «Ні!» традиційному майонезу. Правильна заправка зробить овочі ще апетитнішими, ніжнішими та ароматнішими.

34 т. 0

Дорогий друже, наближається літечко, а з ним — канікули та море часу для кулінарних експериментів. А яка незамінна страва на будь-якому літньому столі, ряднині для пікніка, або під час туристичного походу з друзями? Правильно — салат! Та чим заправити салат, щоб зберегти всю його користь? Щоб розкрити увесь смак та гармонійне поєднання овочів у салатах, я підготував для Тебе чудові рецепти соусів. Швиденько записуй!

Смачні заправки для овочевих салатів

Смачні заправки для овочевих салатів

Заправка «Вінегрет»

Ідеально підходить для салатів із сезонних овочів.

Тобі знадобляться:

  • оливкова олія,
  • лимонний сік,
  • білий винний оцет,
  • сіль та перець.

Масу кожного з компонентів соусу визначай на свій смак.

Змішай оливкову олію, білий винний оцет та лимонний сік. Додай до суміші сіль та перець за смаком, ретельно перемішай заправку. Соус готовий!

Заправка до салату «Вінегрет»

Італійська салатна заправка

Найкраще смакує в салатах з редисом, зеленою цибулею та руколою.

Тобі знадобляться:

  • апельсиновий фреш — 300 мл,
  • підсушене гарбузове насіння — 50 г,
  • чорний перець — 5 г,
  • оливкова олія — 320 г,
  • коричневий цукор — 5 г,
  • апельсинова цедра.

Налий на сковороду 20 г оливкової олії та підсмаж очищене гарбузове насіння. Додай апельсиновий фреш. Через деякий час додай трохи цедри та коричневий цукор. Охолоди решту оливкової олії та налий у соусник. Додай суміш зі сковорідки. Перемішай заправку, посоли та поперчи.

Італійська салатна заправка

Французький соус

Полюбляєш зелень? Здивуй друзів оригінальною заправкою для салатів із зелених овочів. Соус надзвичайно смачний та ніжний.

Тобі знадобляться:

  • 1 цибулина,
  • масло,
  • жирні вершки (36%),
  • оливкова олія,
  • вода,
  • білий та чорний перець, сіль.

Натри цибулину на тертці або подрібни в блендері до консистенції пюре. Візьми маленьку каструльку та зовсім трішки пропассируй пюре на вершковому маслі. Додай сіль та перець. Потім додай води та продовжуй варити. Час додати оливкову олію і трохи вершків. Після кількох хвилин на газу зніми каструлю з вогню, збий блендером до однорідної суміші. Можна заправляти салат!

Французький соус, рецепт

Салатна заправка з бальзамічним оцтом

Зелень та помідори — відмінні складові для салату з бальзамічною заправкою.

Тобі знадобляться:

  • оливкова олія — 300 мл,
  • мед — 100 г,
  • бальзамічний оцет — 0,5 л,
  • суха гвоздика — 4 бутони.

На маленькому вогні протягом 20 хвилин випарюй мед та бальзамічний оцет з бутонами гвоздики. Коли суміші зменшиться на половину, зніми з вогню. В соусниці змішай охолоджену оливкову олію з випареною сумішшю, заправ салат.

Салатна заправка з бальзамічним оцтом, рецепт

Пікантні соуси до м’ясних салатів

Пікантні соуси до м’ясних салатів, рецепт

Чим заправити салат, окрім звичайного майонезу? Як щодо наступних соусів? Такі незвичні заправки обов’язково сподобаються любителям ситних обідів.

Вершково-часникова заправка

Тобі знадобляться:

  • сметана — 3 ст. л.,
  • часник — 1 зубчик,
  • винний оцет — 3 ч. л.,
  • рослинна олія — 3 ч. л.,
  • лимон,
  • зернова гірчиця — 1 ч. л.

Подрібни часник та вижми сік з лимона. Змішай сметану з лимонним соком, олією, оцтом, часником та гірчицею. До подачі в салаті зберігай заправку в холодильнику. Гірчичний соус для салату на основі сметани готовий.

Вершково-часникова заправка, рецепт

Ковбойська заправка

Тобі знадобляться:

  • кефір — 0,5 чашки,
  • майонез — ¼ склянки,
  • яблучний оцет,
  • порошок часнику,
  • петрушка,
  • зелена цибуля,
  • бекон (за бажанням).

За допомогою блендера збий кефір з майонезом. Додай яблучний оцет, порошок часнику та дрібно нарізану зелень. Посоли та поперчи суміш, додай тоненькі смужки бекону.

Ковбойська заправка, рецепт

Горіхова заправка

Тобі знадобляться:

  • грецькі горіхи — 1/3 склянки,
  • часник — 2 зубчики,
  • натуральний йогурт — 2 ст. л.,
  • петрушка — 6-7 шт.,
  • яблучний оцет — 1 ч. л.,
  • хмелі-сунелі — 1 ч. л.,
  • сіль.

Тут все просто. Подрібни горіхи у блендері. Додай зелень, часник, йогурт, приправу та оцет. Посоли суміш та ретельно збий. Оригінальний соус готовий!

Горіхова заправка, рецепт

Венгерський соус

Тобі знадобляться:

  • оливкова олія — 70 г,
  • вода — 70 г,
  • червоний винний оцет — 3 ст. л.,
  • томатна паста і кетчуп — по 2 ст. л.,
  • сушений орегано — 1 ч. л,
  • паприка — 1 ч. л.,
  • коричневий цукор — 1 ч. л.

Змішай оливкову олію з водою. Додай червоний винний оцет, кетчуп, томатну пасту. Приправ орегано, паприкою та додай цукор. Суміш ретельно збий у блендері.

Смачного!

Венгерський соус, рецепт


Читай також:

Помітили орфографічну помилку? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Рейтинг

34 т. 0

оцінити публікацію

Додатив замітки

Вітамінні салатні заправки

Щоб залишити коментар   авторизуйтесь

Коментарі:

Немає результатів.