День жувальної гумки
Зі смаком лимону, полуниці, винограду та м’яти — скільки різноманітних видів жувальної гумки бачимо ми на прилавках теперішніх магазинів!
Таким же вражаючим є розмаїття кольорових вкладишів та наклейок під обгорткою. Я ще не зустрічав людини, яка була б байдужою до жувальної гумки. А як щодо Тебе?
Сьогодні цей солодкий продукт відзначає свій 165-й День народження. Саме 23 вересня 1848 року американець на ім’я Джон Куртіс виготовив першу жувальну гумку на основі соснової смоли та почав її промислове виробництво.
Проте чимось на зразок жувальної гумки полюбляли ласувати і наші далекі пращури. Проводячи розкопки в Північній Європі, археологи знайшли залишки доісторичної смоли з відбитками зубів людини. Незвичайну знахідку датували VІІ-ІІ століттям до нашої ери, тож нині вона вважається найдавнішою жувальною гумкою на Землі.
Знали про жувальну гумку і ацтеки, майя та древні греки. Вони залюбки жували каучук, смолу дерев та сік гевеї.
У Європі жувальну гумку довгий час не виготовляли, тож діти часто випрошували екзотичні ласощі в іноземців. Звідси і вислів: «Мир, дружба, жвачка». В СРСР промислове виробництво цукерки для жування почалося лише в 1980-х.
Поряд із корисними властивостями жувальної гумки, вона має багато шкідливих. Пам’ятай!Жувати цю смакоту можна лише протягом 10 хвилин після їжі, не більше двох-трьох разів на день.
Солодких Тобі гумок, великих надувних бульок та чудових розваг!
День жувальної гумки
Щоб залишити коментар авторизуйтесь
Коментарі:
ліза щербак