Рецепт італійської піци

Рецепт італійської піци

Багата, ситна, запашна. Як спокусливо дивиться на нас піца з прилавків кафе та ресторанів, а якщо приготувати цю страву вдома, родзинка італійської кухні вийде удвічі апетитнішою. Влаштуй справжнє свято на тарілці — приготуй піцу та здивуй рідних розмаїттям кольорів і міксом улюблених смаків.

12 т. 2

….А я з задоволенням підкажу Тобі найсмачніші рецепти піци. Сьогодні ми приготуємо піцу з креветками та ананасами і «Неаполітано», з шинкою та помідорами.

Як готувати піцу

Рецепт італійської піци з креветками та ананасами

Поласувати цією вишуканою піцою не відмовиться ніхто. Ще б пак! Адже тісто для неї зовсім не схоже на домашнє. Воно тонке, ніжне та має хрустку скоринку — саме таке готують у найкращих піцеріях Твого міста. М-м-м…Пальчики оближеш від такої смакоти. Почнемо готувати?

Для приготування двох порцій піци Тобі знадобляться такі інгредієнти:

Для тіста:

  • мука — 300 г,
  • вода — 220 мл,
  • сіль — 1 чайна ложка,
  • сухі дріжджі — 6 г,
  • оливкова олія — 2 столових ложки.

Для начинки:

  • шинка ( за смаком),
  • кетчуп,
  • твердий сир,
  • креветки,
  • чорні оливки,
  • консервовані ананаси,
  • орегано.

1. Спочатку дізнаємось, як готувати тісто для піци. Залий теплою водою дріжджі, посоли суміш, ретельно перемішай. До розчину дріжджів додай оливкову олію та муку. Заміси тісто. Постав тісто у тепле місце на півгодини, аби воно як слід піднялося.

Тісто для піци, фото 1

2. Посип робочу поверхню мукою та ще раз добре виміси тісто. Відділи половину (інша половина знадобиться для другої порції) і зроби ось такого колобка.

Тісто для піци, фото 2

3. Тепер візьми качалку і тоненько розкачай тісто. Змаж деко оливковою олією та переклади на нього тісто.

Тісто для піци, фото 3

4. Змасти корж кетчупом. Обирай той, який Тобі найбільше подобається. Кетчуп можна замінити томатною пастою.

Начинка для піци, фото 4

5. Натри сир та злегка присип ним тісто. Приправ орегано — спеція додасть піці духмяного аромату.

Начинка для піци, фото 5

6. Поріж шинку невеличкими шматочками та рівномірно виклади на піцу.

Начинка для піци, фото 6

7. Відвари креветки у підсоленій воді протягом трьох хвилин і також виклади на піцу.

Начинка для піци, фото 7

8. Додай дрібно нарізані консервовані ананаси.

Начинка для піци, фото 8

9. Поріж чорні оливки кружальцями, виклади на піцу.

Начинка для піци, фото 9

10. Розігрій духовку до 180 °С і запікай піцу 15-20 хвилин. Присип натертим сиром та відправ у духовку ще на 5 хвилин. Головне — слідкуй, аби піца не підгоріла.

Піца готова, фото 10

Насолоджуйся оригінальним смаком італійської піци та не забудь із друзями поділитися.

Готова піца, фото 11

«Неаполітано» — піца з шинкою та помідорами

Якщо Ти обожнюєш сири, шинку та помідори, і не проти поласувати чимось гостреньким, рецепт піци «Неаполітано» — якраз для Тебе. Така піца чудово смакуватиме під час дитячої вечірки або й просто дружніх посиденьок. Бажаєш дізнатися, як готувати піцу «Неаполітано»? З задоволенням розповідаю.

Тобі знадобляться:

  • тісто для піци — 450 г,
  • шинка — 80 г,
  • помідори — 60 г,
  • цибуля ріпчаста,
  • ананаси — 70 г,
  • голландський сир — 140 г,
  • сир «Моцарелла» — 140 г,
  • томатний соус і паста,
  • приправи: орегано, базилік, часник.

1. Підготуй робочу поверхню (посип її мукою). Розкачай тісто для піци.

«Неаполітано» — піца з шинкою та помідорами, фото 1

2. Змасти тісто томатним соусом.

Томатний соус, фото 2

3. Натри на піцу сир «Моцарелла» і голландський сир.

Начинка до піци, фото 3

4. Рівномірно виклади сир на корж.

Начинка до піци, фото 4

5. Тоненькими скибочками наріж шинку.

Начинка до піци, фото 5

6. Рівномірно розподіли по поверхні піци.

Начинка до піци, фото 6

7. Виклади на піцу тонко нарізані помідори та маленькі шматочки ананасів. Присип приправами.

Начинка до піци, фото 7

8. Випікай 7 хвилин при температурі 300 °С.

Випікання піци, фото 8

От і все! Неймовірно популярна сьогодні піца «Неаполітано» готова радувати неповторним смаком Твоїх друзів.

Піца готова, фото 9

Піца — це своєрідний італійський пиріг з різноманітними начинками. Хтось любить з грибами, хтось — з ковбасою, а комусь подобаються морепродукти. Дивись перелік найпопулярніших начинок для піци та влаштовуй кольорове свято на тарілці щодня.

В якості начинок для піци можна використовувати: курятину, бекон, гриби (найчастіше шампіньйони), сосиски, ковбасу, помідори, солодкий болгарський перець, цибулю, різні види сирів, томатну пасту, кукурудзу, майонез, молоді кабачки, свіжу моркву, мариновані огірки, оливки, варені яйця, кріп, петрушку тощо.

Не бійся фантазувати, поєднуючи різноманітні начинки для піци, та запрошуй аромати Італії до себе на кухню. Смачного!

Італійська піца своїми руками

Цікаво, а яка Твоя улюблена піца?

Читай також:

Помітили орфографічну помилку? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Рейтинг

12 т. 2

оцінити публікацію

Додатив замітки

Рецепт італійської піци

Щоб залишити коментар   авторизуйтесь

Коментарі:

cute-avatar

Софія Рахман

мені сподобалось я вже зголодніла лол де вчрорашній тортик
30-08-2015
Yarusa-avatar

Ярослава Жданок

Ням-ням!
02-08-2015